Phaius tankervilleae

7/1 -07

Hej! Inatt kom 3 CC-vagnar lastade med orkidéer.
Jag har dock köpt 24 jätteplantor av Phaius tankervilleae för att de var så fina. Jag har aldrig haft dem förut och undrar om någon har erfarenhet här på orkideprat. Har läst tidigare inlägg på orkideprat men där står inget om relativ luftfuktighet, ljusstyrka och dag/natt temp
mvh
Micke

Nyckelord: Phaius tankervilleae

8/1 -07

OJ!!
Hur många plantor rör det sig om totalt?
Har du någon rolig sortimentlista?

8/1 -07

Hur tjusig som helst, Micke. Kanske inget för fönsterkarmen, precis men jag var tvungen att googla lite för att se fler foton. Hittade denna artikel: http://www.orchideenvermehrung.at/cgi-lo... Nya tankar virvlar genast runt ...
Det är tur man är med i AOM (Anonyma OrkidéMissbrukare) annars hade de säkert spärrat in mig fortare än kvickt.

8/1 -07

Det var ingen dålig adress.

8/1 -07

Jag var själv tvungen att goola och nej det är inte någon liten sak, det såg ut som den kunde bli 2 meter hög med blomstjälkarna. Jag kom också in på några bilder från Bergianska Trädgården och de har den också, tydligen. Jag får göra ett besök till våren, som verkar var på rask takt.

8/1 -07

Tack för Ert angemange! Det är Enorma plantor, här får man mycke planta för pengarna.
Det var därför jag inte kunde låtabli att inhandla dessa skönheter. Tigers adress kommer jag inte in på.
Micke

8/1 -07

Stora blir de, och tunga! Jag har haft en i några år och tyvärr aldrig fått den att blomma om, bara att växa och växa. Jag läste i samband med omplantering att de ville ha ganska djup och näringsrik kompost. Jag hade den ute hela sommaren och en bra bit in på hösten, och nu borde den visa blomskott men jag ser bara fler och fler blad och bulber. Om den inte visar blomningstecken under förvåren måste jag ta och dela den i flera, för jag orkar snart inte lyfta den fram och åter till badet. Den kräver alltså mycket plats och mycket fukt och kanske tilläggsbelysning oxå, trots att den lär växa ganska skuggigt.

8/1 -07

ett PS: temperaturen får inte understiga +5 grader C.

8/1 -07

Hm, som trädgårdsmästare drar jag i nödbromsen när det gäller gödsel med kväve när mina blommor inte vill blomma, detta gäller generellt så gott som alla blommor. Testa att gödsla med typ potatisgödsel eller endast PK gödsel(dvs höstgödsel), oj vilken svenska det blev!

8/1 -07

Hej!
Phaius tankervillae vill ha det varmt året runt och jag tror mer på att det är dygnsrytmen som initierar blomningen, inte temperatursänkningar. Den odlas som en vanlig vanlig krukväxt, typ Saint Paulia (dock vattnas Phaius uppifrån istället) Jag hade mina i fönstret från början men lyckades inte att få den till att blomma om men när jag satte den längre in i rummet och använde tilläggsbelysning med timer så blommade dom om när jag minskade tiden på hösten.

8/1 -07

Hej Tomas! Tack för råden och tack för korten de blir väldigt bra till annonsen i morgondagens tidning (Stenungsunds tidningen)
Vi ses på nästa möte om Du inte har vägarna förbi mig innan.
Mvh
Micke

För att svara på frågor och skriva kommentarer, Logga In eller Bli Medlem Nu.