Sista dagarna i sambeställningen från Lucke!

18/3 -13

Nu är det bara ett par dagar kvar att beställa.
Hoppas ni alla som är intresserade har hunnit med.

Beträffande kylan så behåller jag plantorna i min odling tills vädret tillåter leverans.
Peter

Nyckelord: sambeställning, www.orchideen-lucke.de

19/3 -13

Jag har beställt en Paph Maudiae Vinicolor "Schwarze Madonna" men hittar inte den nu på Luckes lista. Är den slut sålt. Tänkte ev. byta till den dyrare.

19/3 -13

Den kan tyvärr vara slutsåld. Detta är alltid svårt med odlarna som ofta ä rute på mässor/utställningar. De har svårt att hinna med uppdateringar av sitt lagersaldo.Peter

19/3 -13

Hur ska man få veta? Man kanske tar en annan planta i stället.

19/3 -13

Ska man skriva in någon reservplanta om det skulle visa sig att någon var slut?

19/3 -13

När jag skickar beställningen så får vi besked om det finns eller inte. Då får vi också ett par dagar på oss att kunna ersätta de eventuella plantor som tagit slut. Men det skall nog ej vara så många av de andra som tagit slut. Madonnan är oerhört populär i Europa just nu.

19/3 -13

Aha okey, ja men då är det nog lugnt, alla mina plantor fanns då kvar i shopen iaf

20/3 -13

Hoppsan vad många som ville ha plantor. Kul. Jag är lite orolig över temperaturen fortfarande så alla som har beställt kan väl hålla kontakt med mig. Kanske skall jag säga till Jörg att vänta någon vecka att skicka så det blir varmare? Vad tycker ni är bäst?

20/3 -13

jeg synes det er best å vente for å ikke risikere skadete eller døde planter.

20/3 -13

Peter!
Jag håller med Olga!! Vänta lite!!!
Annika

20/3 -13

Men då kanske jag tom ska förlänga sista datum för beställningen. Dvs det kanske är någon som vill ha flera.....
Jag kommer själv att vara i odlingen första veckan i april så då kan jag plocka ut plantorna själv till alla. Det skulle då också gå med en bra växttransport till Västerås.

20/3 -13

Det låter jättebra och att du "handplockar"!! Bara inte fler tar slut, dvs säljs på tyska mässor!!!
Annika

20/3 -13

det går sikkert bra å forlenge datoen og håndplukkede planter høres veldig bra ut!

20/3 -13

Jag har ju förstås skickat ner det ni önskade direkt så det skall ställas undan. Men när jag kommer ner kan jag inspektera plantorna och om jag hittar ett finare exemplar så byter jag ut det...

20/3 -13

Peter!
Nu har du fått synpunkter från två kloka tjejer!! Gör så, som du nu har föreslagit, och om någon annan absolut inte gillar det, så får de väl säga ifrån!! Jag ser bara fördelar med ditt förslag!!
Annika

20/3 -13

Finemang Det går bra att vänta.

20/3 -13

Det går bra att vänta, tror det norrländska vädret ska skärpa sig till månadsskiftet, kanske man skulle lagt till någon planta

20/3 -13

elcatania
Peter var ju inne på att han skulle förlänga tiden, så vi kan säkert beställa mer!! Eller hur, Peter??
Annika

20/3 -13

Nu är det förlängt till den 31 mars. Sedan åker jag ner veckan efter och plockar ut plantorna.

20/3 -13

Bra, jag väntar gärna också!

25/3 -13

Såg att mina plantor var beställt. P "Schwarze Madonna" fanns alltså kvar eller?

25/3 -13

Plantorna är beställda. Men vi har ej fått bekräftat allt. Är någonting slut så finns det tid till kompletteringar. Jag kommer troligtvis att vara på plats hos Lucke veckan efter Påsk.

27/3 -13

Är det ok att jag la till en planta? Såg så trevligt ut på lönekontot att jag inte kunde låta bli

27/3 -13

Det går utmärkt att lägga till ända fram till den 5 april...

31/3 -13

Hittade en Phal som jag vill ha så nu tänkte jag hoppa på beställningen jag med. Någon som kan rekomendera en trevlig lättodlad paph som gärna bor i ett mörkt eller svalt fönster.

4/4 -13

Är den stäng nu? Går inte att lägga till fler plantor iaf

4/4 -13

Du kunde beställa från 2013-03-06 till 2013-03-31. Peter är i Holland idag och väljer plantor till sambeställningen och till mässan, Nordiska Trädgårdar, som sker nästa helg här i Stockholm.

4/4 -13

Om man önskar flera plantor från Lucke under året så är det bara att maila mig för jag besöker honom flera gånger. peter@orchidehuset.se

4/4 -13

Peter: Hade en fråga om P "Schwarze Madonna". Såg nu att det den dyrare plantan finns på listan. Om den jag beställt är slut så tar jag förstås den som finns.

4/4 -13

Det står ju ovan att det går utmärkt att lägga till fram till 5e april... så då gick jag efter det.

4/4 -13

Kommunikation är ibland svårt. Det var så att Lucke hade sagt att han ej kunde packa våra plantor innan tisdag den 16/4! Sedan fick jag ett mail i söndags att de packade plantorna då och ville skicka dem på tisdag denna vecka. Då ordnade jag med transport. Sedan hann de inte så nu går plantorna med transport till Sverige denna helg. Men för att få den bästa transporten så packar Lucke plantorna i en personbil och kör dem till Aalsmeer i Holland där min transportfirma finns. Så det är mycket som skall stämma för att det skall bli på bästa sätt.
Men det är absolut ingen fara för er som inte hann med denna gång. Maila mig bara så ordnar det sig med era plantor inom ett par veckor skulle jag tro. peter@orchidehuset.se
Det är glädjande att plantorna hinner till mässan där många av er vill hämta dem.

4/4 -13

Peter Ville bara tacka för all service Känns ju fantastiskt fint att plantorna får åka varmt upp till Västerås iaf De kommer till Sverige under nästa vecka då antar jag? Ska kolla på vädret och se hur kallt det är här nattetid då. Det ska väl vara + grader även nattetid helst va?

Mvh Johanna

4/4 -13

elcatania: Visst är det bra om det är + grader. Men måste säga att jag har fått plantor via post när det har varit tidig vår eller sen höst. En Amesiella monticola fick jag i fjol 6/3. Året innan Maxillaria meleagris 6/4 och dom klarade sig hur fint som helst. Marita Å har skickat mig flera sändningar sent i oktober.Du och jag bor ju i samma breddgrader

4/4 -13

stella Jo, jag har beställt och fått vid några - grader av MÅ Då hoppas jag att vädret är med oss så vi kan få upp plantorna hit upp på en gång! Vad kul att det finns fler än jag här uppe, vart bor du någonstans?

4/4 -13

Inte så himla långtifrån där Du bor. I Sangis

5/4 -13

Hur blir det med Paph "Schwarze Madonna"? Såg att dom som tog den dyrare har fått det leverad men inte jag som hade beställt den billigare.
Skrev här tidigare att jag tar i så fall den dyrare. Är det nu för sent?

5/4 -13

Stella, ser ut som han skickat den större i stället. Så den blir din.

5/4 -13

Tack Peter. Nu är jag lycklig

För att svara på frågor och skriva kommentarer, Logga In eller Bli Medlem Nu.