Idag hittade jag förklaring på min 'Schwarze Madonna's sviktande form

19/1 -13

Nämligen Ullöss!!! Och de som har fördomar mot norrlänningar med obildat språk hade nog avlidit av de svordomar som uppkom vid detta tillfälle

Klantiga, klantiga, klantiga mig! Jag får väl trösta mig med att jag är amatör och förhoppningsvis lärt mig något på vägen
Ja, i alla fall så mördade jag den inte, fast den har halvvägs nere i sophinken utan körde ett provadobad och plockade bort alla levandes små eländen.
Nu har den bara en rot på 1 cm kvar, så körde kanel på rotdelarna oxå, tror tyvärr jag hittade felet för sent men jag ska kämpa in i det sista!

Nu till något mer positivt!!! Min Phal corningiana kom med en stängel då jag köpte den för 3 månaders sen, den har stått helt stilla men efter jag inhandlat luftfuktare för någon vecka sedan så har den börjat växa igen, så glad över detta

Någon som kan länka till någon sida där man kolla "härstamning" på hybrider? (främst phalaenopsis)
Nördig hästavlare som jag är så gillar jag att ha koll på sådant

Nyckelord: Ullöss, Phalaenopsis corningiana, Paphiopedilum Maudiae 'Vinicolor Schwarze Madonna'

19/1 -13

Primärhybrider av Phalaenopsis hittar du här

Och här en sida om Paphar

20/1 -13

Grattis till corningiana - väldoft att vänta Här kan man "släktforska" inom hybridområdet.

20/1 -13

Tusen tack Jisses vad komplicerade korsningar det finns Ja, jag hoppas verkligen att den går hela vägen, är så himla sugen på att känna den där lukten

20/1 -13

Ah, vad trist med ullöss! Hur upptäckte du dem? Hoppas den repar sig nu..

20/1 -13

Annika Jag skulle skära bort det sista från ett av de döda bladen som jag missat och då såg jag att det såg ut som mögel men det var fullt av ullöss När jag då bände upp bladen längst ner mot roten så hittade jag ännu fler där... Jaja, 1 cm mycket spänstig och fin rot hade jag iaf Ja, jag ska ge den några till provadodrinkar och hoppas den repar sig!

20/1 -13

Hua. Det är väl en norrländsk svordom . Hoppas den återhämtar sig!

20/1 -13

Detta är urtrist när det händer. Jag förlorade ju stängeln på min lilla hainanense p.g.a. ullusbehandlingen den genomgick. Den är ullusfri nu och har varit det i en ca två månader tror jag. Blev helt hysterisk när jag upptäckte de små äcklena och kollade alla Papharna rigoriöst noggrant, men hittade inga fler. Fortsätt att kolla i bladvecken och plocka bort allt du hittar. Själv hade jag ingen provado hemma utan körde på en såpa/T-rödkur jag hittade recept på på nätet. Den verkar ha fungerat faktiskt.

Håller tummarna för den!

20/1 -13

Jag har för drygt en månad sedan testat på en Paph, som jag inte är så rädd om, en ny behandlingsmetod för dessa odjur!! Plockade bort lusen, för jag såg bara en, sköljde noga av plantans rötter i vatten och gjorde en kraftig provadodrink till en tekopp. Sen fick plantan stå isolerad och dricka drinken i koppen två dygn. Sen omplantering i ny kruka med fin kompost, men fortfarande isolerad. Alla andra fick också sin drink via doppning, men inte lika stark, som den drabbade.

Jag försöker förebygga ullössangrepp genom att ge alla nyinköpta orkidér en provadopinne i krukan innan de kommer på fönsterbrädan och sen upprepar jag det 2 ggr/år på alla, men ibland kommer odjuren ändå och då nästan alltid på Paphar med mjuka blad. Fina bladveck för lusen att bo i!!!

Plantan ser frisk och fräsch ut idag och vad jag kan se har den inte tagit skada av den tuffa drinken och några nya löss har inte uppträtt på arenan, men man ska inte ropa hej än!!!!!

För att svara på frågor och skriva kommentarer, Logga In eller Bli Medlem Nu.

Annat av elcatania:   Frågor · Dagbok · Bilder · Önskningar · Butik