NEJ! Jag har fått kryp!

26/4 -12

Okej, inte jag, men min P. schilleriana har fått det. Det svärmade upp en massa småsmåsmå kräk när jag vattnade den idag. Har ingen aning om vad det är för något men de ser typ grå ut, är ofantligt små, ser ut som små prickar som rör sig, och så har de en rundaktig kropp.

Vad kan det tänkas vara? Jag tänker spider mites, men har ingen aning om vad det heter på svenska? Jag har läst om dessa äckel att har du väl fått dem så är de där för att stanna... Ska jag slänga schillen eller hur ska jag göra? Vill inte ha en invasion här hemma.

Den är utsparkad i badrummet just nu där den står i väntan på att bli tvättad med lite diskmedel och sedan sprejad med provado.

EDIT:

Insåg just vad de heter på svenska; spinnkvalster! Nus ka jag gå och se om jag kan köpa en ny hjärna också medan jag håller på... Någon har helt uppenbart haft det för torrt åt sina små...

Nyckelord: Spinnkvalster

26/4 -12

Det känns jättesvårt att skjuta i mörkret så här utan bild, men en annan mindre farlig sak som rusar till ytan för att inte drunkna är ju hoppstjärtar, kan det vara det du fått?

26/4 -12

Kan vara små blanka bruna runda kvalster? De är ofarliga o lever av /i komposten, ibland, bla vid vattning kryper de upp å¨plantan för att inte drunkna.

26/4 -12

Jag badade den rejält med ljummet vatten med lite diskmedel i. Torkade den extremt noggrant efteråt och såg inte till några fler små äckel.

Annika: Inte hoppstjärtar, på tok för små för att vara det och runda.

Blomtjuven: De är pyttepyttesmå, en halv millimeter, max. Såg inte om de var blanka eller bruna, de såg mer grågröna och matta ut, men definitivt runda. Det kanske är sådana kvalster då? Jag har ju inte sett några skador någonstans på P. schillen och då den är av mina favoriter och gluttas på extra mycket så tyck jag att jag borde ha sett något.:/ Den växer ju snarare som en tok och rötterna har börjat rymma ur krukan! Fortsätter den så här så blir jag tvungen att plantera om den om ett halvår typ.

För att svara på frågor och skriva kommentarer, Logga In eller Bli Medlem Nu.

Annat av Mutanten:   Frågor · Dagbok · Bilder · Önskningar · Butik