Odlingsskap

22/4 -12

Hei,
Jeg tenker å skaffe meg et nytt skap men i glass denne gangen så jeg lurte på en detalj. Dere som har skap, har dere hul i bunnen slik at vannet renner ut? Hvis dere har ikke hul, hva bruker dere som bunn i skapet? Hvis vannet ikke renner ut, hvor ofte vanner dere? Jeg har hul i bunnen nå og har leca der. Under lecaen har jeg en varmematte med thermostat. Dette gjør at vannet binder seg til leca og fordamper seg sakte slik at det er alltid høy RH der inne. Men det er ikke lett å vaske.
Så jeg lurte hva slags andre metoder bruker dere andre som har skap?
Takk for svaret!

Nyckelord: Odlingsskap

23/4 -12

Jeg har skap uten hull i bunnen og det fungerer bra! Bunnen er dekket med lignende plater http://www.ibg.no/Default.aspx?ID=327&am... , de kan sages til ønsket mål. Jeg vanner hver morgen og vannet samler seg opp under platene så leca er ikke nødvendig for å holde en høy RH. Vannet suges ut med hevert ca. 2 ganger pr uke, når jeg ser det nærmer seg toppen av bunnplatene, tar ca 10 min. og går av seg selv mens jeg vanner
Jeg har ingen varmematte, lysarmaturen gir fra seg nok varme til at skapet varmes opp og dermed får jeg også temp.senkning om natten.

23/4 -12

Takk, Heidi!
Kan jeg spørre hva slags armatur bruker du? For min utvikler ikke noe særlig varme...

23/4 -12

Jeg har T5 - 8×54w kjøpt her: http://www.cropshop.no/growshop/index.ph... Min er samme type armatur, bare større. Jeg bruker kun 7 rør, måtte løsne på ett pga varmen.

23/4 -12

Aha..jeg har 2 led rør og 4 osram fluora, men ingen varme. Jeg regulerer varmen ved å stille inn thermostaten på varmematten. Men hvor stor er skapet ditt?

23/4 -12

Skapet er 150×100×60 (l x h x b) For et lavere skap vil nok armaturen vært for sterk....

För att svara på frågor och skriva kommentarer, Logga In eller Bli Medlem Nu.

Annat av Olga:   Frågor · Dagbok · Bilder · Önskningar · Butik