Dendrobium kingianum

9/10 -11

Jag undrar hur höga Dendrobium kingianum blir? Kan de vara olika höga beroende på sort?
Jag har i ett fönster där jag bor sett en Dendrobium som är ganska lågväxt men kan inte avgöra vad det är för sort men den liknar en kingianum.

Nyckelord: Dendrobium kingianum

9/10 -11

Det är en liten art men kan som du säger variera en del mellan olika former/kloner, jag skulle tro att dom flesta håller sig mellan ca 5-15 cm. Sen finns det en vanligt förekommande hybrid som är ganska lik kingianum och som heter D. Berry, den innehåller 50% kingianum och brukar vara något kraftigare i växten.

9/10 -11

Arten kan bli upp till 50 - 60 cm hög men det finns också kompakta som Lassse skriver och allt där emellan. Jag har både lågväxande och lite högre.

9/10 -11

Hej
Min D. kingianum, som du vill köpa några keikis från, är nu i full utvuxet skick (ser ut som en stor "häxkvast") och har ca 25-30 cm långa pseudobulber. Den kommer ifrån en kollega i australien där arten finns som endem i Queensland. Men det finns otroligt många varianter på arten både i storlek som i blomfärg. En populär orkidee i australien där man har mer än 300 olika kloner registerade! Vissa odlar bara olika formerna av denna art!

För att svara på frågor och skriva kommentarer, Logga In eller Bli Medlem Nu.

Annat av Violacea:   Frågor · Dagbok · Bilder · Önskningar · Butik