Bra bordsfläkt som klarar fukt?

13/6 -11

Min 30 cm bordsfläkt från Bauhaus la precis av, just som solen gassar som hårdast på orkidéerna. Höll ett år och någon månad, visserligen konstant påslagen.

Någon som kan tipsa om en tystgående och bra bordsfläkt som klarar ett fuktigt odlingsrum (>50 % RH)? Skulle gärna investera lite mer om jag visste att de höll längre.

Nyckelord: fläkt

13/6 -11

Jag köpte 3 fläktar ca 40 cm hos Jula för många år sedan. En går fortfarande och den har gått hela tiden. De andra la av efter rel. kort tid. De gick mot ett tidur och detta tål fläktar dåligt i fuktig miljö. Låt fläktarna gå!! Kjell & Co har stora datafläktar 20 cm i D. Nr 98-236. De svänger inte som jag antar att din gamla gjorde. Tysta är de i alla fall.

13/6 -11

http://www.clasohlson.se/Product/Product...
Har denne i drivhuset og den har gått dag og natt i over et år nå.

13/6 -11

Kjell har det som heter kabinetsfläktar, ser ur som datorfläktar men är avsevärd mycket bättre gällande fukt. Jag har kört mina i ca 80 RH även med start och stopp utan problem. De drivs med 220 V. Har testas datorflektar men hos mig har dom inte klarat fukten

13/6 -11

Börje, sant med att fläktarna ska gå. Problemen började efter att jag städat rummet och under tiden lät sonen stänga av/sätta på fläkten hela tiden och välja hastigheter. Hade den fått fortsatt att gå hade den kanske klarat sig ett tag till....

Pelarfläkten såg intressant ut, men den är tyvärr lite för hög. Datorfläktar har jag funderat på, speciellt då man kan hitta riktigt tysta. Problemet är dock att jag måste sätta upp 3-4 st för att täcka hela ytan. Då är det bättre med en fläkt som svänger (oscillerande).

13/6 -11

Problemet med fläktar som inte tål fukt kan man lösa genom att placera fläkten i en transparant plastpose och försluta den helt med eltejpe

13/6 -11

...fortsätter de då fylla sin funktion.. inplastade?

13/6 -11

Det samme tenkte jeg

13/6 -11

Placebo kan vara mycket kraftfullt.

13/6 -11

OP är ofta till nytta men inte alltid.

13/6 -11

Placebofläkt den var bra ! !

För att svara på frågor och skriva kommentarer, Logga In eller Bli Medlem Nu.

Annat av Merwic:   Frågor · Dagbok · Bilder · Önskningar · ButikAnnonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.