Auktionsfråga

8/4 -11

Orkidéälskare som jag är har jag alltid undrat varför man auktionerar ut sina plantor. Säkert finns det olika skäl till detta men jag skulle inte ens drömma om att vilja sälja mina.
Frågan ställer jag på förekommen anledning och skulle vilja ha din syn på saken

Nyckelord: Auktion

8/4 -11

Man har kanske flera av samma sort eller delningar... Vill sälja den man har och köpa en ny av olika orsaker... Man kanske behöver mer plats ... Har tröttnat på en planta... Plantan man har trivs inte...mm. Finns många anledningar!

9/4 -11

Finns säker många skäl men ett kan låta såhar: Har man hållit på "länge" och har habegärad och har fått orkidébacilen samt är en duktig odlare så har samligen vuxit till ett stadie där det inte går att trycka in fler samt att planboken "heter" Tom. Enda sättet att kunna fortsätta att tillfredställa habegäret även framöver är att auktionera ut plantor

9/4 -11

Själv säljer jag delningar oftast men ibland säljer jag nån planta för att kunna köpa nya. Jag håller mitt antal här hemma under etthundra annars hinner jag inte sköta om dem. Jag antar att en del medlemmar här köper in på andra ställen och sen säljer på OP-auktion och hoppas tjäna nån tia per planta, det är ok tycker jag.

9/4 -11

Oled / Alf och Blomtjuven, Det kunde lika gärna varit mina ord det ni säger här ovan.
Nu behöver jag inte formulera mej ens, Tack !

9/4 -11

Håller med Blomtjuven, Oled, Alf och Steffe, men vad menar du med "på förekommen anledning"?

9/4 -11

Håller med Blomtjuven, oled, Alf, steffe och *Berith Själv säljer jag delningar eller i vissa fall uppdrivna flaskplantor som inte längre får plats i min lilla överbelastade bostad. Vill nån bedriva handelsverksamhet så är det väl ok men inget för mig.

9/4 -11

Jag har ca 800 plantor och det blir lite fullt ibland. Jag säljer delningar och sådana jag har flera av tex ungplantor från flaskor jag köpt. Vill ha lite plats för nytt.

10/4 -11

Tack alla för alla synpunkter och svar!

"På förekommen anledning" behåller jag helst svaret på för mej själv, eftersom det ändå inte skulle glädja någon .

För att svara på frågor och skriva kommentarer, Logga In eller Bli Medlem Nu.

Annat av Amatör:   Frågor · Dagbok · Bilder · Önskningar · Butik