svamp attack??

29/3 -11

Jag upptäckte precis att min första och enda orkide fått nån slags vita bollar i nån slags vitt fluff runt rötterna. Någon som vet vad detta kan vara? Vad kan jag göra åt det? Är mycket orolig...

Nyckelord: sjukdom, svamp

29/3 -11

Ingen aning men provado tabletter som man stoppar ned i komposten brukar ta det mesta. Samtidig kan du jo passa på att plantera i störra kruka, då hjälper det väl också till att bli av med detta

29/3 -11

Det är svamp. Då hjälper inte Provado. Har själv haft det där och jag sköljde hela plantan med Atamon lösning och planterade om.

29/3 -11

Gör hål runt krukan med en lödkolv så det blir bättre luftcirkulation så försvinner det utan atamon.

29/3 -11

Det har jag testat och det är ett bra råd, det som Brittmarie föreslår. Man kan även hetta upp ett spetsigt föremål , en skruvmejsel tex, så gjorde jag Akta så du inte bränner rötterna

30/3 -11

Har samma på en planta jag köppte i vintras men då vågade jag inte plantera om. Nu skall jag däremot snart plantera om och byta kompost. Prickarna verkar inte påverka plantan i alla fall.

30/3 -11

Blomtjuven; Försvann svampen helt bara du gjorde hål i krukan, utan behandling och utan kompostbyte? Svampsporer är envisa och eftersom det är för fuktigt kan det leda till röta (har erfarenhet både med svamp och röta).

30/3 -11

Stella : Ja jag gjorde en massa hål runt på krukan och stack ner en pinne här och där så det blev luftigare..och det har försvunnit.

30/3 -11

Kanske du kan blanda lite Atamon pulver i bevattningsvattnet....... dosering borde finnas i nån tråd här på OP

30/3 -11

Använde flytande Atamon 1 tesked/ 1 liter vatten. Ha även gjort hål i krukorna, svampen har försvunnit men dessvärre kämpar jag och mina orkisar mot rötan. En del ser att vara på bättringsväg, en del får fortfarande "mörka" skott med en svart "strumpa" runt sig, har slängt en massa plantor.

30/3 -11

Försvann kanske inte helt men krympte eller torkade ihop så att jag inte tror den gör ngn skada. Plantan ser helt frisk ut, massor av rötter. Snart dax för omplantering av den orsaken.

För att svara på frågor och skriva kommentarer, Logga In eller Bli Medlem Nu.

Annat av rilon:   Frågor · Dagbok · Bilder · Önskningar · Butik