Paphiopedilum micranthum samplanting

Från Bjorn.

28/3 -11

Tenkte at dere kunne synes det var interessant å se på min samplanting av Paph. micranthum. Disse plantene har vokst i den samme komposten i ca 13 år nå, og blomstrer bra og trives tydeligvis. Så langt ser jeg ingen grunn til omplanting.
Det var opprinnelig ca 4-5 planter som ble plassert i en champignonkasse med et speaisaltilpasset substrat. Disse plantene kom opprinnelig fra Kina på 1980 tallet og er sannsynligvis tatt i naturen. Vanligvis har micranthum tydelige markeringer i rosarød på sepaler og petaler, men en av mine kloner er nesten helt fri for disse mønstrene. Det som ses på billedet skinner gjennom fra baksiden. Hvilken variant dette er, er vanskelig å si, foreløpig er den uten navn.

Nyckelord: samplantering, Paphiopedilum micranthum

28/3 -11

Paphiopedilum micranthum är ju bara för läcker! De ser ut att trivas med denna samvaro

28/3 -11

vilka puttenutter

28/3 -11

Fantastiskt snyggt, om man blundar för plantornas ursprung. Man blir ju nyfiken på vilket spesialtillpasset substrat som har funkat så länge?

28/3 -11

Supersöta

28/3 -11

Veldig flott med en hel "skog" av Paphiopedilumer.
Og velkommen til OP, Bjørn

28/3 -11

Imponerande samling av riktiga läckerbitar !
Ja, vad har du för substrat i krukorna ?

28/3 -11

Fin djungel, grattis till att ha så många i blom samtidigt.

28/3 -11

Schweeeeeeeeeeet! Jag har bara några eburneum. Tänker du sälja någon delning av denna är jag utan tvekan intresserad

28/3 -11

Mmmmm.... najs najs. Absolut en favorit paph... snyggt odlat!

28/3 -11

Wow jätteläckert med så många i blom i samma substrat.

28/3 -11

Vilken underbar syn!
Håller du den torrare under vintern och vid vilken temperatur?
Mvh
Mikael

28/3 -11

Fantastisk samling av micranthum! Mycket spännande sätt att odla på.

29/3 -11

Opprinnelig hadde jeg plantene i potter, men dette var ikke så enkelt da disse "ville" micranthumene sender ut lange utløpere (15cm) med nye skudd. Det er lett å forstå at å ha slikt i potte er problematisk. Denne tendensen har man "foredlet" bort i nyere kloner, så nå er dyrking av micranthum blitt mye enklere. Vel, det var bakgrunnen. Jeg valgte altså i ca 1998 å plassere alle mine gjenværende (noen døde i potter) micranthumer i en champignonkasse med et "spesialdesignet" substrat for bedre å tilpasse dyrkingen til disse lange utløperne. Substratet ble komponert slik at det skulle vare lenge, med mye uorganiske materialer, En god del Leca (fin), bark, litt mose, litt perlitt og en del grov dolomitt(som sukker). Ja, slik var det såvidt jeg husker, og plantene har greidd seg bra siden.
Når man dyrker på denne måten er det viktig å prøve å replikere naturen så langt mulig. Aller helst skal det begynne å gro mose på overflaten. Dette skjer av seg selv hvis man vanner med rent vann (mineralfattig) og ikke gjødsler for mye. Her går grensen på ca 250ppm later det til (=2.5g(1/2 teskje) per 10l vann).
Plantene trives godt under "Nordvietnamesiske forhold" dvs varm, fuktig sommer og kjølig og tørr (men ikke helt tørr) vinter. I December til mars hadde jeg 6-7°C minimum og 17-20°C om dag. Nå er temperaturen satt på ca 15minimum og 25 dag. Stiger til 18 minimum og 28maks i løpet av sommeren. Fuktighet høy, RH helst >70% året rundt.

29/3 -11

Tack för informationen!
Mvh
Mikael

För att svara på frågor och skriva kommentarer, Logga In eller Bli Medlem Nu.

Annat av Bjorn:   Frågor · Dagbok · Bilder · Önskningar · Butik