odla i glascylinder

6/2 -11

Under en resa i Spanien såg jag i ett fönster en orkidé i en glascylinder. jag tyckte att det var ortroligt vackert och ville odla på det sättet själv.
Jag skakde bort all kompost från rötterna på en vitblommande phalenopsis och fäste den på en blompinneså att rotklumpen hamnade nånstans mitt på cylindern och lade fina stenar i botten i cylindern. Sen har jag ducshat ett par gånger i veckan.
Den skrumpnar liksom...
Jag hade den till en början (senhösten) i fönstret men eftersom elementet gick på högvarv i kylan och värmde marmorplattan underifrån flyttade jag in cylindern i rummet.
Denna behandling är uppenbart inte den optimala. Antar att ljus och vattning spelar roll här. Kan någon mer erfaren odlare ge mig några råd?

Nyckelord: phalenopsis, glsskål

6/2 -11

Till skillnad fån Vanda klara Phla att ständigt ha fötterna i vatten, så mitt tips är att du fyller vatten så att rötter har kontakt

7/2 -11

hej oled
jag trodde verkligen inte att man skulleha vatten stående i cylindern! men jag prövar det. vad tror du om att ha den ståedne i förnstret. Det vetter åt norr och solen skiner inte in?

7/2 -11

Jodå, just Phalar fungera det jättebra att ha fötter i vatten. Jo även Phalar gillar ljus men inte så krävande som vissa andra. Ställ den i vilket fönster du vill men inte i direkt sol. Söder vid denna årstid är att föredra, men fungera nog i norr också

För att svara på frågor och skriva kommentarer, Logga In eller Bli Medlem Nu.

Annat av anima:   Frågor · Dagbok · Bilder · Önskningar · ButikAnnonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.