Hej! :)

15/12 -10

Någon som vet hur lång leveranstid Ecuagenera ( http://www.ecuagenera.com/epages/whitela... ) har?

MVH Maria

Nyckelord: Ecuagenera

15/12 -10

Tack ingse! Alla svar uppskattas!

15/12 -10

På Ecuageneras hemsida så finns redan en detaljerad kalender för våden 2011. De skall bland annat till Tyskland och England i mars, med sista förbeställning i början av februari.

Jag skrev för drygt ett år sedan ner lite erfarenheter jag fick av att beställa av Ecuagenera från en show i Europa. Kanske inaktuellt nu, men du hittar den tråden här: http://www.neovita.com/orkideer/no.cgi?g...

Såg förresten att Ecuagenera var inbokade i Frankrike 20-22 maj, vilket är samtidigt med Sofiero. Dvs. de verkar inte komma dit. Trist...

15/12 -10

Tack Merwic!

Tysklad, USA, Japan och Ungern är samtidigt så det borde inte vara orsaken till att de inte dyker upp i Sofiero.Sedan är London och Tyskland samtidigt. Riktigt trist att de inte verkar dyka upp där, det hade ju varit perfekt!

15/12 -10

Ahh, missade att de hade flera bokningar samtidigt, t.o.m. i samma världsdel. Då finns det hopp om ett Ecuagenera på Sofiero!

15/12 -10

Ja vi får hoppas!

15/12 -10

Enligt den killen som representerade dem på GIOS så skulle de komma till Sofiero i vår .... men den kan ju ändras ..... men man kan ju alltid hoppas!

15/12 -10

Goda nyheter! Det låter hoppfullt!

15/12 -10

Jag pratade med Alex Portilla (han som var i Göteborg) och han sa samma till mig som till ShrimpDiver. Skulle det inte bli så kommer troligen Röllke att ta med sig beställda plantor från Ecuagenera, så skedde i Göteborg 2008. Skicka ett mail och fråga, det är enklast och säkrast.

16/12 -10

Ta väldigt noga reda på hur mycket plantorna kostar. Jag köpte av dem förra året och hämtade plantorna på Sofiero.
Jag beställde på internet och fick en leveransbekräftelse på plantorna med plantpriset enligt prislista plus 5 USD i hanteringsavgift på ordern. När jag försökte få det omräknat till Euro, så blev det helt plötsligt 5 USD/planta istället för 5 USD på hela ordern.

16/12 -10

bolebo: Underbart att höra! Jo, det är det helt klart, slängde iväg ett mail i går kväll.

Steppis: Tack för varningen, det kanske stod fel på hemsidan när du beställde, för nu står det att det är per planta.

16/12 -10

Bra tips ingse, det är alltid bra att vara väl förberedd.

16/12 -10

Jag vet inte vad som stod på hemsidan, men de skickade en leveransbekräftelse med fel belopp. Plantorna var fina och även med 5 USD per planta så var det ganska rimliga priser

16/12 -10

Det låter som om du vart nöjd i alla fall Steppis, trots ett par blunders?

16/12 -10

Jag skickade ett mail nyss och frågade om de har tänkt delta i Sofiero, och i annat fall om det ändå gick att få leverans av plantor dit då de möjligen ändå var i Frankrike! Vi får se vilket svar jag får!

17/12 -10

Jag var helt nöjd med plantorna, men jag tycker inte om när de ändrar priset efter beställning och ordererkännande

17/12 -10

Nej det förstår jag Steppis, sådant är oerhört irriterande!

17/12 -10

Är det inte avgifter för cities mm som läggs på varje planta?
Det står i "det finstilta" någonstans har jag för mig.

17/12 -10

Det är säkert CITES och annat smått och gott, men det är inte det det handlar om utan om att Ecuagenera skickar en orderbekräftelse på ett belopp och sedan kräver ett annat och det tycker jag är dåligt. Precis lika illa som om jag hade köpt en skiva på nätet, fått en orderbekräftelse på ett belopp och sedan helt plötsligt hade krävts på ett betydligt högre belopp.
Om du beställer över nätet från Ecuagenera och ber dom ta med plantorna någonstans, så har du en viss tid på dig att avbeställa plantorna. Om du efter deras orderbekräftelse tror att du ska betala ett visst belopp och sedan när avbeställningstiden har gått ut krävs på ett högre belopp, så tycker i varje fall jag att det är dåligt hanterat.
Men som jag sade plantorna var fina och jag är nöjd med dem, jag bara påpekar att man ska kolla deras orderbekräftelser m.m. noggrannt

20/12 -10

Fick idag svar att det kostar för frakt till Spanien och frågan om det inte var billigare och bättre att hämta plantorna i Madrid.

20/12 -10

Oj, det var lite skillnad från när jag köpte plantor. Fick betala för frakt från Frankrike till Sverige, och då var det ändå 10 plantor (varav många skrymmande Cattleyor). De kanske har bra koll på vad frakt kostar i de olika länder de besöker och anpassar efter det? Spanien kanske är dyrt...

20/12 -10

Är det samma pris från Ecuador till Sverige som det är till Spanien tycker jag inte alls att är dyrt, inte om det kostar dollar från Frankrike till Sverige. Jag förstår dock inte varför jag fick prisuppgift för Spanien när jag skrev Sverige (Sweden). För mig blir det ju vansinigt dyrt att ta mig till Madrid och hämta plantorna....

20/12 -10

Aha, du tänker alltså beställa direkt från Ecuador, eller fattar jag fel? Tänk dig för isf. eftersom det då faller på dig att fixa importtillstånd osv. Sånt slipper man (Ecuagenera tar in dem i EU) om man låter Ecuagenera skicka från en show i Europa.

20/12 -10

Tack för varningen Merwic! Ska kolla upp detta. Trodde Ecuagenera fixade detta, att det var bland annat de papperna de tog betalt för att fixa.

20/12 -10

Man lär sig något nytt varje dag. Tack Merwic! Nu vet jag. Krångligt eftersom de måste skicka exporttillståndet för att man skall få importtifllstånd och sedan måste de ha importtillståndet så de kan skicka varorna.... Japp. Segt. Jag ger mig, de får skicka varorna från EU..... Svar på min fråga om de kommer till Sofiero fick jag dessvärre inte. Har nu skrivit till dom 5 gånger.

20/12 -10

ingse, det skulle det bli för mig med. Och eftersom det verkar vara lite knaggligt med både det ena och det andra när man beställer därifrån så verkar det inte vara värt det.

Tack snälla alla för svar och tips! Ovärderligt!! Mycket uppskattat!

MVH Maria

21/12 -10

Fick svar idag att de kommer lägga upp Sofiero på sin lista över shower om dom får en inbjudan.

För att svara på frågor och skriva kommentarer, Logga In eller Bli Medlem Nu.