Anpassa OrkidéPrat

11/11 -10

Det finns en mängd sätt att anpassa vad du ser i Allt Nytt-listan och annorstädes. Dessutom kan du välja hur du vill presentera dig för andra medlemmar.

Välj typer av inlägg att visa i Allt Nytt Prat

Vill du inte frestas att handla? Eller avstå från att läsa dagboksinlägg? Från början visas alla typer av inlägg i ALlt Nytt Prat, men du kan välja vilka du vill se.

 1. Klicka på länken "Inställningar" bredvid rubriken på Allt Nytt Prat-sidan
 2. Klicka ur (avmarkera) de typer av inlägg som du inte längre vill se
 3. Tryck på "Spara inställningarna"

Dölj enstaka inlägg

Om det pågår en diskussion som du inte är intresserad av så kan du dölja densamma. Ett dolt inlägg visas som en kort sammanfattning med en länk så du kan läsa hela inlägget om du så önskar i framtiden. Du kan dölja allt utom enstaka kommentarer.

 1. Klicka på ikonen/knappen till vänster om inläggets rubrik
 2. Klicka på knappen "Dölj inlägget"

Dölj enstaka medlemmars alla inlägg

Om du mot förmodan vill avstå från att se en annan medlems inlägg i listor så kan du blockera medlemmen. Medlemmen i fråga kan inte se att du blockerat och blockeringen gäller publika inlägg, alltså inte brev eller artiklar. Det går inte att blockera favoritmedlemmar.

 1. Gå till medlemmens sida genom att klicka på medlemmens alias någonstans på OrkidéPrat (exempelvis i Medlemslistan )
 2. Klicka på knappen "Blockera medlemmen"

Spara extra värdefulla inlägg

GuldPratare kan skapa favoritinlägg. Favoritposterna visas i en egen lista och när en ny kommentar skrivs på ett favoritinlägg så syns det på ens startsida. Du kan göra allt till favoritprat, förutom kommentarer.

 1. Klicka på ikonen/knappen till vänster om ett inläggs rubrik
 2. Klicka på "Gör till favoritprat"

Gör medlemmar till favoriter

Andra medlemmar som du gillar kan du markera som Favoritmedlemmar. Inloggade favoriter visas i en lista på din startsida . Favoritmedlemmar ser dina privata dagboksinlägg och privata bilder. Medlemmar kan, på sidan Favoritmedlemmar se sina egna favoriter och vilka medlemmar som markerat en själv som favorit.

 1. Gå till medlemmens sida genom att klicka på medlemmens alias någonstans på OrkidéPrat (exempelvis i Medlemslistan )
 2. Klicka på knappen "Gör till Favorit"

Presentera dig själv

På OrkidéPrat kan man vara anonym. Men det är roligare när vi medlemmar tar chansen och presenterar oss. Via text, bilder och lite designande kan vi ge en god bild av vilka vi är.

 1. Gå till "ditt alias" > "Redigera din pres." i menyn ovan (eller klicka här )
 2. beskriv dig själv, välj porträttbild och om du är GuldPratare kan du även välja typsnitt och färger på din sida. Visa oss andra vem du är!

Diskutera artikeln och möjliga förbättringar

För att svara på frågor och skriva kommentarer, Logga In eller Bli Medlem Nu.Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.