Artförslag emottagets tacksamt

16/11 -06

Jag var i söndags med KÖS till Stenåsa. Där inhandlade jag bland annat en liten planta som var märkt Cirrhopetalum tingabarinu. Efter sökningar på internet har jag funnit att någon sådan art inte finns. Det närmaste jag hittat är Bulbophyllum tingabarinum, som enligt Kews databas nu heter B. pecten-veneris. Bilderna av den arten liknar däremot inte alls min planta. Visserligen blommar den inte ännu, men bulberna (som jag framförallt föll för) är i form och storlek som nonstop och nästan helt platta. Är det någon som har någon idé vad det kan vara för något jag köpt? Annars får jag väl vänta tills den blommar, men det kan nog ta ett tag är jag rädd

Nyckelord: identifiering, Bulbophyllum tingabarinum, Bulbophyllum pecten-veneris, Cirrhopetalum tingabarinum

16/11 -06

Stenåsa har ibland felmärkta plantor, både felaktiga hybridnamn, felstavade artnamn, och så vidare.
Om inte annat får du ju en fin överraskning

16/11 -06

Hej Magnus!
Så retfullt det är, när man får felmärkta plantor!! Framförallt då, om det är en ovanlig art och man då inte vet vilka odlingsbetingelser den ska ha.
Jag hoppas i alla fall att den kommer att trivas hos dig och att du (om inte förr så..) vid blomningen får lösningen på problemet.
Jag har skickat ett personligt meddelande till dig!!

Lycka till med efterforskningen!
/Mia

16/11 -06

Maila Kastberg och fråga. Adressen finns på hemsidan.

17/11 -06

Nu har jag mailat Kastberg så får vi se om han vet. Annars blir det en överraskning om något år eller så

17/11 -06

Bulbophyllum/Cirrhopetalum är en djungel, om än en trevlig sådan. Utan blommor är det nästan hopplöst att bestämma art. Ibland går det inte i alla fall Men om bulberna är helt platta och dessutom tvåbladiga (ser jag rätt?) så borde det iaf inte vara tingabarinum, som sagt.

18/11 -06

Du ser helt rätt att den är tvåbladig. Skönt att få bekräftat vad jag misstänkte, att det inte är tingabarinum. Jag får väl sköta den så gott jag kan och hoppas på en exeptionell blomma som lätt går att bestämma

För att svara på frågor och skriva kommentarer, Logga In eller Bli Medlem Nu.

Annat av magev958:   Frågor · Dagbok · Bilder · Önskningar · ButikAnnonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.