Distankurs om orkidéer av intresse för någon?

11/10 -10

Hejsan!

Det var verkligen evigheter sedan jag var inloggad, men ni är inte bortglömda!

Jag jobbar ju som studievägledare och stötte av en slump på följande kurs: Orkidéer i teori och praktik, 7,5 hp på Karlstads universitet. Tänkte den skulle kunna intressera några här på forumet!

De beskriver kursen så här:
Lyckas du också med dina orkidéer, ibland? Här hjälper vi dig att få gröna fingrar och förstå betydelsen av att prata med blommorna. I den här kursen studerar vi allt från orkidéernas naturliga växtplatser till hur du lämpligen tar hand om dina plantor under olika odlingsförutsättningar, samtidigt som du får lära dig känna igen de, i odling, vanligaste orkidéarter. Vi kommer att specialstudera ett antal odlingsvärda orkidésläkten och troligen göra en studieresa till en av Europas större orkidéutställningar. Resan medför extra kostnader.
Kursen ges också på distans riktat till intresserade i hela Norden.

Det krävs bara att man har gått gymnasiet för att kunna söka kursen. Här finns mer info:

http://www.kau.se/utbildning/kurser/BIGA...

Sista ansökningsdag är nu på fredag: 15/10! Ansöker gör ni på studera.nu

Lycka till och ha det riktigt, riktigt bra!

Nyckelord: kurs

11/10 -10

Jag har gått den kursen och kan verkligen rekomendera den för personer som är nybörjare eller personer som vill testa på andra sorter än phalaenopsis.
-
Väldigt bra lärare , och dessutom högskolepoäng!

11/10 -10

Kan någon som är lite mer instatt i sådant höär förklara för mig, kostar det pengar att gå en högskolekurs förrutom böcker osv? Vad är egentligen meningen med högskole poäng ? Säg att jag läser denna kurs och sedan vill plugga något annat på högskola gynnar det mig att ha några poäng ?
Jag fattar inget

12/10 -10

Nej det kostar inga pengar, jag har för mig att kurslitteraturen kostade 150:-.
Det gynnar dig med högskolepoäng om du ska plugga vidare på någon fortsättningskurs.
Men du får ju ett intyg på att du läst om Orkideer

12/10 -10

Vad menar du plugga vidare? inom samma ämne då ? Om man halvvägs under kursens gång känner att man inte orkar läsa klart eller att det inte var som man hade tänkt sig, kan man då hoppa av eller? Jag funderar på om jag kanske skulle hopap på den kursen men vet ju inte vad som gäller osv.

12/10 -10

Jens- Du kan alltid hoppa av. Det enda som händer är att du inte blir godkänd i kursen och att du köpt en bok du kanske har glädje av i alla fall.
Jag funderar också.

12/10 -10

Sammankomster: Två helger (lörd-sönd) i Karlstad ... detta innebär alltså två obligatoriska träffar?

12/10 -10

Som jag tolkar kursplanen så är dom frivilliga, liksom studieresa till europeisk orkideutställning.
Kursplanen hittar man via länken ovan.

12/10 -10

Resorna är frivilliga, men kan starkt rekkomendera att följa med. Och självklart kan man hoppa av.

12/10 -10

Jag läste den kursen förra året. Och det enda som kostar är kursboken. Sen var sammankomsterna frivilliga, Då jag läste handlade träffen i karlstad om omplantering och den andra träffen var en tur till Sofiero. Men som sagt dom var helt frivilligt, så vill man inte åka med på dom så sköter man hela kursen via datorn.

12/10 -10

Nu har jag anmäld mig till kursen. stort tack för tipset

12/10 -10

Jag är också anmäld! Tackar också för tipset , och hoppas denna utbildning har mycket matnyttigt att komma med, Jenny du som läst kursen, hur kändes tempot och nivån?

12/10 -10

Nivån var lätt, föreläsningar på datorn och en uppgift där man skulle skriva om en art.
Är man intresserad är det inte en tung kurs att läsa

12/10 -10

Jag har också läst denna kursen och det var inget högt tempo om man redan kan grunderna i orkidéodling. Nivån är nybörjare. Frågan i början av kursbeskrivningen förklarar det ganska bra.

12/10 -10

Sway307: som timmy skriver så nivån lätt speciellt för den som är intresserad. Tempot var helt okey, man kan sätta sig när man har tid, det är bra upplagt, även tentorna som är har man ett par dagar på dig så att du kan välja nån dag som passar en bra.
Jag han med kursen utan större problem trots heltidsjobb (på jobbet) och heltidsjobb hemma med hus och 2 små barn. Så det fixar du allt. Och som är sagt, finns intresset så går det lätt.

14/10 -10

Anmäld

14/10 -10

Jag har också anmält mig till denna kurs. Skall bli kul.

Med över 300 högskole P sen innan blir det nog inga problem att komma in...

14/10 -10

Så det är alltså lättare att komma in på en utbildning om man har högskolepoäng? gäller det oavsett hur mycket poäng man har? tex om jag söker med gymnasie betyg och högskoleprov, jag söker med någon som har exakt lika som mig men jag har läst, tex. denna kurs så har jag förtur?

14/10 -10

Man behöver väl inte skicka in högskolebetyg ? De ser de väl om man har eller ?

17/10 -10

sway307: Olika kurser/program har olika intagningssytem. Vissa har platser som man kommer in på via högskolepoäng, andra har intagning via gymnasiebetyg/högskoleprov, andra har en kombination. Kolla intagningsdetaljerna för var kurs.

17/10 -10

Jag gick också kursen våren 2009, jag lärde mig mycket från kursboken som var intressant, och från föreläsningarna via nätet, jättebra upplägg. Sen var omplanteringsdagarna i Karlstad det bästa för mig, som nybörjare. Jag hann skriva en tentatext om en art men inte göra artkunskapstentan. Så jag blev inte godkänd men det gör mig inget, ångrar absolut inte att jag gjorde det här!

18/10 -10

Bah typiskt, missade helt denna tråd. Men ska göra en sen anmälan - hoppas de har en plats över till mig

19/10 -10

Ja gör en anmälan, till kursen våren 2009 kunde man anmäla sig efter årsskiftet 08-09 till och med!

För att svara på frågor och skriva kommentarer, Logga In eller Bli Medlem Nu.