Vad håller man på med egentligen?

28/6 -10

Jag hittade när jag är ute och letar informationom fröförökning en sidan där man kan läsa:

Germination can be quick, erratic, delayed and can be over a long period - we have had seed germinate 6 years after sowing on agar. There are reports of some species such as P.violascens taking 17 years in flask to germinate.

Frön som gror 6 år efter sådd och när man sedan läser vidare får man reda på att Paph. violascens tar 17 år på sig BARA FÖR ATT GRO!

Den arten ska jag i alla fall inte ge mig på att så!

Nyckelord: Paphiopedilum, Sådd, Fröförökning

29/6 -10

Tålamod! Är något som krävs av orkidéodlaren. Jag gjorde en korsning för längesedan med Cattleya velutina var alba X Encyclia marie. Från pollinering till blom tog det 17 år. Förmodligen går det betydligt fortare för en yrkesodlare att få fram blommande plantor. Frömognad och grodd tar nog samma tid men sedan skiljer det säkert mycket. Jodå, jag har kvar några av dem, ganska bra men idag känns det meningslöst att inte vara nöjd med naturplantorna.

29/6 -10

Ha ha... jag du... ibland undrar man...

29/6 -10

Då väntar jag hellre 17 år på att en roth ska blomma

29/6 -10

Jag håller med dig Mattias och ska beställa ett par till GIOS men jag väljer FS med tanke på att jag lämnat tonåren för ett tag sedan.......

29/6 -10

bolebo
Kul med andra har som har talamod pa en miniminiva

29/6 -10

Nu är de två Paph. rothschildianum beställda. Få se om det räcker eller jag måste fylla på för att de ska ta med plantorna till mig

29/6 -10

Varifrån beställde du dem?

29/6 -10

Ursäkta, Nt orchids, de kommer till Göteborg.

29/6 -10

50 dollar för en blomstor roth? Wow! Hade jag inte redan haft 3 skulle jag köpa en till

29/6 -10

Fick just ett mail från Nt orchids att de inte kunde få CITES tillstånd för Paph roth. och därmed inte kunde leverera några. Detta kastar nya frågor kring Elsners vildsamlade plantor och deras påstående att alla asiatiska firmor sålde sådana. Med tillstånd. Enl Nt orchids har de plantor i storlek från flaska till FS och alltså fröförökar plantorna. Skit är knappt förnamnet!

För att svara på frågor och skriva kommentarer, Logga In eller Bli Medlem Nu.

Annat av Magicboy:   Frågor · Dagbok · Bilder · Önskningar · ButikAnnonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.