För varmt i skåpet!!

28/6 -10

Behöver lite tips, hur kan jag sänka tempen i skåpet?? Har höjt upp lamporna och satt fläktar under dem för att föra bort värme, jag har neddraget i fönstret dygnet runt och jag har släckt hälften av lamporna. Hjälp, det är ändå 31 grader i skåpet och hur sk adet bli till helgen när temperaturen ska bli över 30 grader...

Nyckelord: skåp, temperatur

28/6 -10

Öppna luckorna korta stunder? Spraya med svalt vatten.

28/6 -10

Har du någon takfläkt i rummet? Jag har det i vardagsrummet och i sovrummet där jag har skåpet. Här blir aldrig varmare i skåpet än i rummet.
Är det ett lågt skåp typ akvarium så det blir lite luft mellan lysrör och botten...men då skulle det ju vara 31 gr jämt...

Jag har 26,7 gr i skåpet nu och 27 på väggen.

28/6 -10

En vild tanke och jag har aldrig provat: Hur skulle det bli med ett par stora Pet-flaskor med is? Naturligtvis krävs det några i omlopp mellan frysen och skåpet? Vid tillfälliga toppar skulle det kunna hjälpa men av praktiska skäl kan man inte hålla på länge så klart.

28/6 -10

Tack för tipsen !

Öppnar gör jag då och då, det är bara att luftfuktigheten sjunker rejält då Men svalare blir det
Takfläkt var en bra idé, det ska införskaffas imorgon
Istricket ska jag testa när det blir kris

28/6 -10

Liten AC.... ? Billig eller lite mer beroende på behov.

29/6 -10

Om möjligt ha alla lampor utanför skåpet

29/6 -10

Is i Petflaskor tinar genast när det är så varmt det har jag provat för att sänka nattemperaturen och det gjorde ingen verkan.

29/6 -10

valkyrie66 - funderar på AC men dyrt... Orkidékontot är något övertrasserat an man säga
oled - lamporna sitter utanför redan men jag kanske ska lyfta dem högre upp...
Brittmarie - ahh synd

29/6 -10

Om temp stannar under 37-38 grader kan du ta det lugnt. Mina plantor får svettas, har haft 39 grader och alla har överlevt inklusive masdevalliorna och andra kallväxare, möjligen vissnar en och annan blomma. Idag har jag startat kyla på värmepumparna eftersom det utlovats över 30 grader i skuggan och då kanske det blir 40+ i växthuset. Hos mig blir det dock svalt på natten och det hjälper plantorna. Du odlar ju varm - tempererade orkidéer så de klarar sig säkert. I nödfall skulle jag släcka lamporna helt ett tag tills värmeböljan avtar, det gör inget. Om du har möjlighet så ha fönstret öppet på natten så blir det svalt och plantorna får lite återhämtning.
Ang belysning: köp en ljusmätare de finns hos Clas Ohlssons och Kjell & Co för 250 - 300 kr så vet du hur mycket ljus dina plantor får.

29/6 -10

En takfläkt går ju på några hundralappar den med, den billiga ACn jag länkade till ligger på 890 kr.... fast man måste ju ladda med frysklampar varje dag så den passar ju inte de som är borta några dagar i sträck nu på sommaren... (som jag)

29/6 -10

Takfläkten använder jag hela året för luftcirkulationen i rummet...bra för växterna i fönstret också...

För att svara på frågor och skriva kommentarer, Logga In eller Bli Medlem Nu.

Annat av MariaX:   Frågor · Dagbok · Bilder · Önskningar · Butik