Utevistelse trots bladlusinvasion?

5/6 -10

Nu börjar dagstemperaturerna dra sig upp runt 15 grader i skuggan. Så nu tänkte jag börja vänja mina plantor vid att vara ute i sommar. Men det är ju bladlusinvasion!! Gröna bladlöss i mängder ju!

Hur gör ni andra? Ställer ni ut dem ändå?

Nyckelord: utevistelse, bladlöss

5/6 -10

Jag har haft mina ute dagtid i snart en månad, men jag har inte sett några bladlöss
på dem, men det beror nog på var man bor i landet.
Det borde inte vara något problem ovanför Stockholmstrakten, jag bor 20 mil norr om
Stockholm.

5/6 -10

Jag bor 30 mil norr om Stockholm och om jag gått i gräs så är jag så full i bladlöss att jag måste borsta av mig innan jag går in.

5/6 -10

Du bor för nära Ryssland , det är därifrån björkbladslössen kommer med vindarna.
Men jag skulle nog inte ställa ut plantorna om det är så mycket bladlöss i gräset att Du
måste borsta av dig.

6/6 -10

Hej Martina, Här i Järvsö är det inte fler bladlöss än vanligt än så länge. De kanske har stannat vid kusten? Jag har sett några på rosor och något till ställe. Har mina Pleione och en Masdevallia utomhus, snart dags för några Coelogyne. Har många orkidéer i växthuset nu där jag håller som lägst +10°.

6/6 -10

Hejsan , jag bor ännu närmare Ryssland , vi har horder av bladlöss men tack och lov har mina "utegångare" inte drabbats.Det e bara rosor och björk som kryllar av löss än så länge. Nu har nyckelpigorna dessutom börjat kavla upp ärmarna och satt igång med kalasandet så läget borde vara under kontroll.
Mina har varit ute ett par veckor nu.

6/6 -10

svär lite Tycker lössen kunde ha hållit sig på andra sidan pölen! Jag som fått så fina resultat av att ha dem ute. De mår inte så jättebra just nu då min inomhusluft i nya lägenheten är allt annat än bra(och jag försummat dem lite för mkt i samband med flytt och nytt jobb). Tänkte att de skulle må mycket bättre utomhus, men om det är så mycket löss ute så vet jag inte om jag vågar.

Alf

Lyckost dig som slipper lössen. Det är inte alltid positivt att bo vid kusten. Jag hade tänkt kasta ut mina kallväxande Dendrobier och Coelogyne nu då de nya skotten verkar ha vuxit klart nu(utom C. mooreana som har lite kvar att växa på 2 bulber). Men nu tvekar jag. Väger fördelarna med att ha dem ute upp nackdelarna med lusinvasion?

Är orkidéer gourmetkäk för björkbladlöss?

6/6 -10

carmelita

Så dina har klarat sig bra alltså?! De små lössen kanske inte är så förtjust i orkidéer så länge det finns så mycket gott i form av björk och rosor?

Nyckelpigor gillar vi!

6/6 -10

Mina utegångare verkar lusfria, hittills. Det e mera det kyliga vädret jag oroar mig över. Vi var nästan på nollan inatt, igen! Tur man bor vid kusten så vattnet värmer lite.

6/6 -10

Mm, här också. Jag tänkte bara ha dem ute över dagen nu i början så de får vänja sig vid solen och kylan. Efter midsommar är risken för nattfrost över så då är det nog ok att ha dem ute dygnet runt.

För att svara på frågor och skriva kommentarer, Logga In eller Bli Medlem Nu.

Annat av Martina:   Frågor · Dagbok · Bilder · Önskningar · Butik