Eucagenera.

6/11 -06

Nu har jag kikat på deras plantlista, problemet är ju så klart att de befinner sig i Ecuador och därför behöver CITES och en hur massa andra papper som helst. Men de verkar ha en lite finurlig funktion så att man kan välja "pick up at show". Men är det någon här som beställt från dem på det här viset? Kommer de till Sofiero?

Ni som också är nyfikna kan gå in här

Nyckelord: Ecuagenera

6/11 -06

Jag har köpt många plantor av dem - flera köpte jag i London på EOC, jag vet att de kommer på alla stora mässor i Europa, men tyvärr inte på Sofiero. Någon har även ordnat samimport från dem. Jag vet att KJ orchid i Danmark importerat från dem.
Kolla med Jan Larsen på KJ Orchid

8/11 -06

Ok, KJ orchids lät lite krångligt så om de inte kommer till Sofiero får det vara.

8/11 -06

Men det står att dom kommer till Sofiero-07
Monika

8/11 -06

psst ... När är Sofiero -07? Vet jag har sett ett datum nånstans.

8/11 -06

Jag tittade på Tommys sida men hittade inget om det men det kommer ett datum för det,har för mig att det var i juli i år.
Monika

8/11 -06

Om ni menar Sofiero Trophy så är det 25-27 maj - brukar alltid vara under pingsthelgen.

11/1 -07

Jag har hittat en polsk orkidéfirma som tar in från Eucagenera. Då borde man väl slippa CITES. Sidan är på polska, men det går ju att översätta. Det är väldigt långt kvar till Sofiero..

12/1 -07

Det går alldeles utmärkt att beställa från dem inför någon av deras Europaresor. Då skickar de plantorna inom Europa per post därifrån. Så gör även andra amerikanska firmor, t e x Orquideas del Valle, som brukar företa minst två resor till Europa per år.

12/1 -07

Store Mörv! Halva min önskelista finns på Ecuagenera, till hyggliga priser. Tur att det är lite jobbigt att beställa därifrån....

12/1 -07

Polska orkidéfirmor där beställning kan göras över internet fungerar alldeles utmärkt. Den sida som Du hittat, Nikordia, har beställning ur Eucageneras katalog öppen fram till 10 februari med leverans av plantorna i april.

12/1 -07

Man kan beställa via polacker också om man är villig att betala deras prispåslag. Jag tror inte deras verksamhet är ideell. Jag personligen skulle föredra direktbeställning från Equagenera. Men då måste man ta hänsyn till deras sista beställningsdatum.

12/1 -07

Nu bara en sista fråga; Om man nu skulle välja att hämta plantorna från ett event, undkommer man då alla CITES-papper etc? Eller behöver man ens behöver CITES överhuvudtaget eftersom de har tillstånd av dem?

Och den där polska firmans prispålägg var ju fyrdubbling, nej usch.

Och en liten grej till att påpeka; jag har tidigare stavat fel i namnet och det heter ju såklart Ecuagenera och inte Eucagenera. Hehehe.

12/1 -07

Åha, jag kikade inte så noga på de polska priserna Men är det som Gtoon frågar? Någon som vet? Carina, du som beställt tidigare?

12/1 -07

Gtgoon: När de tar med plantorna måste de ha CITES-papper för att föra in dem. Men då de tar CITES-papper för alla siuna plantor på en gång behöver du troligen inte betala något, eller möjligen en liten del av ett CITES-intyg.

12/1 -07

Edit Björn han först

Hej på er
Carina är ju i Thailand så hon kanske inte kan svara. Jag har gjort lite förfrågningar om just detta som Jimmy frågar om fast annat land annan leverantör. Där funkade det som följer.
CITES behövdes samt det här friskhetsintyget, firman måste ju ta plantorna till Europa.... Men eftersom firman skickar mängder med orchideer kan man samordna inspektionerna, men framförallt fraktkostnaderna sjunker ju drastiskt när de ändå skickar en stor mängd material till ett event. Kom dock ihåg att kostnaden för CITES och friskhetsintygen regleras lokalt i varje land. Stora prisskillnader från land till land verkar kunna förekomma.
Jag tror dock man slipper importtillståndet till Sverige eftersom man officiellt köper orchideen i ett EU land.
BRASKLAPP: Jag är inte helt säker på allt men rätta mig gärna om jag har fel.

Magnus

13/1 -07

Öhm, nu kom jag på att jag har glömt att fråga. Ni som beställt, är det bra plantor man får därifrån? Allting är hutlöst billigt!

14/1 -07

Uj, hade inte koll på att Carina var på en varmare ställe. Men Gtgoon, hojta till om du tänker beställa därifrån. Jag är på.

15/1 -07

När en firma tar med plantor till en utställning inom ett EU-område står den också för samtliga kostnader i samband med detta.
Du, precis som alla andra utställningsbesökare, betalar bara priset på plantorna du köper. Väljer du att få plantorna hemskickade per post då ska du betala porto. Inget annat!

15/1 -07

Nu är jag förvirrad, jag kan alltså beställa från ecuagenera och få leveransen hem och inte betala för något annat är frakt och plantor????

15/1 -07

Svetlana, Om man ber dom ta med "ovanliga" arter som dom inte har i sitt "utställningssortiment" kommer ju det tillkomma en kostnad för CITES och friskhetsintyg (phyto-någonting) för dessa arter. Denna extrakostnad får skälvklart köparen stå för eller....? Fraktkostnaden till europa kommer dock att bli försumbar eftersom de säkerligen skickar en eller två kontainar till europa. Där spelar några plantor hit eller dit ingen roll.
/Magnus

16/1 -07

De brukar ta med allt som de har i sitt sortiment, väljer man ur det och beställer i god tid så står de själva för alla kostnader. Det spelar ingen roll vad man beställer från deras katalog. När jag beställde från de för första gången för några år sedan med leverans till utställningen så betalade jag förutom plantpriset även 25% påslag på hela beloppet plus något litet belopp för packing cost. Men då var deras priser betydligt lägre än nu.
I fjor , när jag beställde till Padova, var det var det bara plantpris, plus kanske någon struntsumma för något, som inte ens är värt att nämnas. Dessutom får man en räkning förrän man betalar, tycker man inte om den kan man alltid ångra sig.
Precis likadant fungerar det hos de flesta syd-amerikaner som reser regelbundet till Europa.

16/1 -07

Tack Svetlana
Alltid bra med förstahandsuppgifter. Jag tolkade ditt inlägg som "hur det borde" fungera och inte förstahandserfarenheter. ledsen för det.
En annan sak, du skriver "De brukar ta med allt som de har i sitt sortiment" menar du att de verkligen tar med alla, ca 900 arter, dom har i sitt sortiment till europa? Eller ser de till att ta med extra av det folk har beställt?
/Magnus

16/1 -07

De brukar huvudsakligen ta med färdigpaketerade beställda plantor. Och såklart plantor för deras utställningsmonter. Det är bara liten del av deras sortiment som de brukar ha till försäljning för övriga besökare.

16/1 -07

Ok, tack för upplysningen /M

17/3 -08

Hade tänkt buda lite på några av dagens och gårdagens auktioner. Men med tanke på att östsvenska orkidésälskapet har en sambeställning från Eucagenera, så håller jag mej nog till den i stället. Känns som det hamnar mer i min prisklass.
Brassia longissima 10$ Warmväxande
Schomburgkia crispa 12$ Intermediärt
Eriopsis biloba 12 W
Odontoglossum gloriosum 12 C s1=1år till blom
pescatorea dayana 15 W
Erycina pusilla 8 W
Summa 448.5
Frakt 3$*6.5sek*6st
Gran totál 565 Svenska pesetas för fem blomstora + en straxt blomstor art.
Då är priset räknat på en dollarkurs om 6,5Sek.
I dag låg dollarn på 6,01Sek och lär ju kunna falla ännu mera?

Hoppas verkligen att den Auktionen inte spårar ur

Eje

17/3 -08

Ska man räkna med dagens dollarkurs också, så blir det ju extra prisvärt

För att svara på frågor och skriva kommentarer, Logga In eller Bli Medlem Nu.

Annat av Gtgoon:   Frågor · Dagbok · Bilder · Önskningar · Butik