Eländes elände

13/3 -10

Min älskade Prostechea cochleata ser inte så fräsch ut. Jag hittar inga odjur så jag misstänker svampangrepp på bulben. Men är det virus på bladet? Sedan verkar det som om alla mina Prostechea hybrider har drabbats av något på bladen. Lyckades inte ta något foto på detta, men det liknar en kalkbeläggning (fast den går inte att ta bort!). Är detta orsakat av för dålig luftcirkulation och/eller för torr inneluft. Finns någon räddning? Jag är beväpnad med neem-olja, Provado Plus-spray och kan även blanda en Provado-drink så här på lördagskvällen. Eller är det bara att slänga?

Nyckelord: virus ohyra?, Svamp

13/3 -10

Kan det ha med den kyliga vintern att göra?
mvh
Mikael

13/3 -10

Kanske det. Vi hade ju även "kyligt" inomhus, mellan 16-18 grader, när värmeanläggningen höll på att lägga av. I det rummet den stod var det nog bara 16 grader under flera veckor.

14/3 -10

Nu ser jag enbart enskilda blad, men hur ser plantan ut för övrigt?
Om jag har sådana skador på några blad klipper jag helt sonika bort allt det skadade. Men som sagt det beror ju på hur omfattande "angreppen" är, men hursomhelst hade jag inte riskerat spridning av vad det nu kan vara! Det visar sig ju snart om och hur plantan reagerar på ingreppet. Det friska kan få en bättre chans till utveckling

14/3 -10

Tyvärr är det så gott som samtliga blad....

14/3 -10

Säg bara till om du vill att Mikael kollar

15/3 -10

Tackar för erbjudandet! Vi hörs!

För att svara på frågor och skriva kommentarer, Logga In eller Bli Medlem Nu.

Annat av Felixan:   Frågor · Dagbok · Bilder · Önskningar · Butik