Hjälp, blomstängel?

25/11 -09

Hej!

Jag vill bara höra om man ska göra något speciellt när sin orkidée fått upp en blomstängel?
(Phalenopsis)

Sist den sköt upp en stängel så ville den inte hela vägen och ruttnade..

Vill så gärna få min blomma att blomma!
Tacksam för svar och tips.

/ Nybörjare på orkidéer.

Nyckelord: phalenopsis, blomstängel, hjälp

25/11 -09

Grattis till stängeln! Jag brukar inte göra så mycket utan bara låta plantan "sköta sitt". Vet inte vad som gjorde att din stängel ruttnade förra gången, kanske köldchock tex transport i kyligt/kallt väder eller så fick den in vatten på det ställe där stängeln skjuter ut ifrån. Mitt råd: vattna försiktigt där stängeln har sitt fäste och håll tummarna!

25/11 -09

Om stängeln ruttnade så skulle du också kunna titta efter ohyra. Spraya med bekämpningmedel så att inte krypen suger näringen frpn stängeln. Jag hade samma problem och det hjälpte då att bekämpa. Så det är min rekomendation som säkerhets åtgärd.

25/11 -09

kolla denna tråd: http://www.neovita.com/orkideer/no.cgi?g...

25/11 -09

tack för svaren!

monroe: jag tror jag har liknande problem som du hade.. vad använde du för bekämpningsmedel? något just speciellt för orkideer eller?

25/11 -09

Stänglarna brukar inte ruttna, snarare torka bort.
Kolla monroe85:s länk så kanske det ger svar.

26/11 -09

Jag köpte spray mot spinn (provado). En sån spray som kyler plantan om man spreyar för nära så var försiktig. och så tog jag substral insäktsåpa och sprayade mellan pladen och på rötterna. och så tog jag provado pinnar och stack ner mellan rötterna. Lycka till

För att svara på frågor och skriva kommentarer, Logga In eller Bli Medlem Nu.

Annat av ciaocicci:   Frågor · Dagbok · Bilder · Önskningar · ButikAnnonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.