Projekt Paphiorangis

23/8 -09

+ 7/10 -09

I dag blev det "sjukhus" för min Paph callosum. Inga rötter kvar. Så nu hänger den i en påse med vitmossa. Sista chansen.

Nyckelord: Projekt paphiorangis

29/8 -09

Men på Aerangisen kan man skönja ett nytt blad på gång. Jippi.
Paphen är placerad på sjukan och får stanna där de närmaste månaderna.

29/8 -09

Det är möjligt att jag måste göra likadant, med båda plantorna kanske till och med. Hur pass fuktig håller du vitmossan?

29/8 -09

Den hänger alltså i en plastpåse med en färsk tuva vitmossa och ett litet lufthål upptill. På högskolekursen lärde vi oss att mossan ska kännas "eftergivlig" när man trycker försiktigt på den. Det betyder väl att man kan känna hur fuktigt den ska vara. Sen får man väl vattna eller spraya när mossan börjar torka.
Jag prövar mig fram. Det är sista chansen för att få den att överleva.

6/10 -09

Nu har det gått en och en halv månad. Paphen sitter fortfarande kvar i kuvösen. Jag öppnade och kikade på den i dag och den ser jättefin ut. De två bladen som var kvar har växt och är friskt gröna och en rot har börjat växa ut. Jag låter den hänga kvar minst en månad till tror jag, så att roten riktigt kommer igång, sen får jag utvärdera igen. Det känns fantastiskt gott!

Aerangisen har mycket riktigt ett nytt blad på gång, det går så sakteliga framåt.

7/11 -09

En månad har gått igen (värst vad fort det går!!) Nu kommer det fina friska rötter på Paphen, den sitter kvar i kuvösen än och jag tror den får sitta ett tag till. Den ser ut att må så bra.
Hur går det för er andra?

7/11 -09

Ingrid - så kul att du fått fart på rötterna - snyggt jobbat.
Mina går superbra - de ser ut att vara i kanonform bägge två.

7/11 -09

Båad mina plantor växer på så sakteliga. Aerangisen har fått ett blad hitills. Paphen har också fått ett blad hitills. Båda ser fina ut i bladen, rötterna vet jag inget om men eftersom de har vuxit lite å ser friska ut så tror jag de är hyfsat ok

7/11 -09

Min Paph har offrats till kompostgudarna, Aerengisen mår kalasfint.

7/11 -09

Dito Karma, Callosum är kompost för länge sedan, Arengisen har fått flera nya blad ännu ett påväg nu, och en rot som sticker iväg från barken den är monterad på också , så den trivs

7/11 -09

Aerangisen bor i skåpet och den fortsätter växa i maklig takt, min callosum har jag lyft ur skåpet där den fick börja sin resa(platsbrist) och numera gör den sällskap med mina phallar på phallrepet i badrummet, dvs. den sitter monterad med spagnum kring rötterna i en egenkomponerad björkbarkskruka som är fäst på samma trädgren som phallarna förhoppningsvis kommer etablera sig på

7/11 -09

Min lilla Paph växer på fint - aerangisen är svårbedömd - verkar må bra, men ingen tillväxt

7/11 -09

Jag får nog säga som Mia. phapen växer, aerangisen lever men det har inte hänt så mycket med den.

7/11 -09

Både Paph. och aerangis finns fortfarande kvar i livet. Paphen verkar trivas förträffligt, växer på bra, medan aerangisen får kämpa. En ny frisk rot, den första, kommer så sakteliga. Jag hoppas på att snart få se ett nytt blad också Båda växer i skåpet, Paphen i kruka, aerangis monterad.

8/11 -09

Min Phap.tappade två blad , men nu verkar den må bra. Synade den ordentligt nu, och en ny liten rot böjar komma . Ska nog ta och plantera om den snart. Skickar med en bild på den hur den ser ut idag.
Vad tror ni ? Vad ska jag plantera den i så att den mår som en kung ?

8/11 -09

Liliora: Det där gröna är ett nytt skott inte en rot. Den sitter alldeles för högt i krukan och behöver omedelbar omplantering. Dessutom bör du försiktigt pilla bort bitarna av gamla vissna bladfästen, som sitter kvar vid basen. Den bör sitta så djupt i krukan, att det nya lilla skottet precis sticker upp ur komposten.

8/11 -09

Oh, ett nytt skott, va kul ! Ja du ser, man är inte så haj än . Jag ska fixa omplanteringen snarast. Vad ska jag för kompost ? Vanlig orkideé blandning från Orkideéhuset borde väl funka ?

8/11 -09

Vanlig kompost brukar fungera bra, de är inte så kinkiga den här typen av paphar.

För att svara på frågor och skriva kommentarer, Logga In eller Bli Medlem Nu.Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.