Regnsystem

14/8 -09

Ni som kör med regnsystem, hur länge och ofta är det på? Är det någon som kan tipsa om en timer som kan ställas in på minuter?

Nyckelord: regnsystem

14/8 -09

När jag hade nano-skåpet körde jag bevattningen 2/dag på vintern och 3/dag på sommaren. Kortaste inställningen på min mekaniska rimer var 15 min. så det fig gå. Funkade bra tycker jag. Med digitala timers har du mer kontroll hur lång tid det är på och kan köra kortare intervaller.

14/8 -09

Hej Pamela, jag kör regnsystemet 3×1 minut / dygn. I början fick det `regna´ två gånger / dygn, men eftersom höjden på skåpet är 150 cm, ökade jag till tre gånger. Detta verkar fungera bra. Jag trodde först att det blev för mycket, eftersom jag upptäckte mögel på några plantor. Allt fick sin förklaring när jag, klantiga jag, fick se att den ena fläkten blåste rätt upp i taket, i stället för runt i skåpet
Timern, digital med minutinställning, till regnsystemet har jag köpt på Clas Ohlson (postorder)

14/8 -09

Jag bestämde mig för att byta bevattningssystem, dels för att jag inte kan plantera på grenarna ännu och mosstillväxten går för trögt för mitt tålamod. Jag gjorde en kul lian av epiweb och ska utöka med några smågrenar till och känner att det kommer att ta år och dag innan jag fått nog med mossa och ett regnsystem bevattnar ju allt.
Den andra anledningen var att efter att jag haft djur och mögel insåg jag att jag inte vill ha samma vatten som går runt hela tiden om man får in en vattenburen sjukdom.
Sedan ville jag ha en större vattentank eftersom jag bor på två ställen och inte kan kolla om det finns tillräckligt med vatten för pumpen. Därför har jag nu köpt ett regnsystem. Satte just ihop och provade det. Det var väääldigt effektivt till mitt lilla skåp så jag ska leta efter en sekund timer tror jag..!

14/8 -09

Jag har en UPM Digital control timer AX300 och den är jättebra man ställer in den på tid och hur länge man vill att det ska spruta. Kan rekomenderas, jag kommer inte ihåg om jag köpte den antingen på Clas Ohlson eller kjell & Company man kan säkert hitta den på nätet.

15/8 -09

Tack! Jag ska kolla!

För att svara på frågor och skriva kommentarer, Logga In eller Bli Medlem Nu.

Annat av Pamela:   Frågor · Dagbok · Bilder · Önskningar · Butik