Kylskåp

9/8 -09

Jag kom på en "listig" (you tell me...) idé: den Masdevallia jag nyss köpte av John vill ju ha det kallt. Kan man inte ställa in den i kylskåpet under natten då det ändå är mörkt? Där är det ju ca 8 grader (för kallt?). Är jag helt galen eller är det nåt som den skulle gilla tror ni? Ni kan vara ärliga

Glox

Nyckelord: kylskåp, Masdevallia

9/8 -09

Jag gör så med mina kallväxande Dendrobium för att få dem att blomma
utanför säsong så att säga. Det fungerar hyggligt, men är lite besvärligt med
att flytta dem varje dag.

9/8 -09

Det har jag också funderat på att göra! Men har inte provat än, då vet jag att det går iallafall. Synd bara att jag har så många stora dendrobium och så litet kylskåp.

9/8 -09

Det funkar men man ska tydlige va försiktig med att ha lök ihop med plantor. Sedan går det ju faktiskt att ställa dem på balkongen i helskugga.

9/8 -09

Masdevallia: De plantor som står i ute över sommaren, hur står dom på vintern? Går det bra att ta in dom till rumsvärmen?

9/8 -09

Masdevallia kan tappa alla blad om de utsätts för stora förändringar. Men jag har alla mina plantor så kallt jag kan. Inga element på här!!!!

9/8 -09

På min balkong är det på dagen ca 30-35 grader även om jag vevar ner markisen...där får Masdevallian stå nu på nätterna då det är svalare. På dagarna står den vid ett vädringsfönster mot nordost där jag bedömer det som svalast. Hmmm, kanske värt att testa kylskåpsidén ändå...ska fundera vidare. Tar gärna emot fler tankar kring det! Tack ni som svarat!

För att svara på frågor och skriva kommentarer, Logga In eller Bli Medlem Nu.

Annat av Gloxinia:   Frågor · Dagbok · Bilder · Önskningar · Butik