Efterlysning Dendrobium Enobi Purple 'Splash'

30/3 -09

Hej hopp.

Finns det någon här som har en Dendrobium Enobi Purple 'Splash' eller som känner till nån bra web-butik som har denna.

Själv hittade jag bara en i Thailand som inte kan skicka plantor alls.

Klonen vann Bästa Dendrobium på World Orchid Conference i Miami,januari 2008.

Färäldrar till plantan är ( D. Enobi Komachi
X D. Laguna Princess)

Nyckelord: Dendrobium Enobi Purple 'Splash'

30/3 -09

Den var otroligt vacker, en sån vill jag ha

30/3 -09

Förstår att du vill ha en sådan!

30/3 -09

Jösses vilken underbar blomma

30/3 -09

Den där väcker verkligen ha-begäret, underbar!

30/3 -09

Någon som är duktig på franska?

http://www.eriaxis.com/index.php?page=sh...

Fattar noll och inget. Går det att beställa från dem? Vad är villkoren och vad är frakt mm

31/3 -09

Aj aj aj aj, den där gjorde ont i plånboken! Men inte i ögonen Jag kollade naturligtvis på sidan och märkligt nog anger de priset i francs, hela 5000 sådana vill de ha. Jag är långt ifrån säker på vad det blir i euro, så jag skickade iväg en fråga, men har inte fått svar än. Om inte jag minns fel, så går det ca tre franc på en euro och isåfall skulle den kosta ca 20 000kr! Jag hoppas jag har fel.....

31/3 -09

Det är i Païta, Nya Kaledonien, Oceanien, dagens temperatur 27 grader, ahhhhh. Vi gör en shoppingtur dit Där heter valutan CFP-franc (XPF). 5000 såna lär enligt en omräknare vara ungefär 467 stolta svenska kronor. Lite mer överkomligt rent prismässigt, men desto krångligare att få hem...
Omräknare
Glöm inte att packa med mig när far, Jörgen, du kan lämna mig på en strand där och jag ska inte alls vara till besvär

31/3 -09

Ja, allt franskt finns inte i Storfrankrike.... Jag hade inte koll på var företaget hörde hemma. Det var ju en oerhörd lättnad att det inte var franska franc de menade. I de flesta affärer i Frankrike har man fortfarande prislapparna både i francs och i euro. Säger man ett europris när man pratar med någon, är det inte ovanligt att man får motfrågan "vad blir det i francs?"
Jörgen, jag kan erbjuda mig att se efter Säluttern så hon garanterat inte är till besvär för dig! Släng av oss på närmsta strand med en drink i näven och en orkidé i ögonhöjd så håller vi oss lugna resten av dagen!

31/3 -09

Dtps. Taiwan Red Cat 'Red Cat'. Från Jörgen J.

Plopp och Säluttern. Tusen tack för att ni engagerat er och hjjälpt mig förstå den franska sidan. Självklart får ni följa med om ni bara bär alla plantor genom tullen åt mig

Har för övrigt gjort lite mer efterforskningar själv. Verkar som Ching Hua Orchids i Taiwan har både Röllke, Klinge och Cal orchide som kunder. kanske jag kan slänga iväg ett mail till någon av dem och höra om de kan plocka hem dessa plantor.

I annat fall har jag kanske en reservplan om jag bara kan vänta två år, för då ska jag iväg till Singapore en sväng och då kunde jag ju besöka både AquaGem Orchids och WOON LENG NURSERY. Snacka om roligt utbud.

Ja just det. appropå färgen och mönstret på D.Enobi Purple 'Splash', hittade en annan kul sak på Honolulu Orchid Society hemsida ( http://www.honoluluorchidsociety.org/ind... ). Eller vad sägs om den här (Doritaenopsis) Dtps. Taiwan Red Cat 'Red Cat'. De skriver bland annat "This is an eye-catching Phalaenopsis with unusual color and flaring around the edges of the flowers. The plant owned and grown by Orchid Center in Waianae, Hawaii is a clone blooming for the first time. The flowers have a natural spread of 3-3/4 inches."

31/3 -09

Dendrobium, Sofiero -08. Från A G.

Jörgen, av en ren slump hittade jag denna bilden från Sofiero förra året. Svårt att se namnet men det ser ju ut som den du söker. Kanske finns till salu i tyskland?

/Anders

31/3 -09

Anders.
ja, bilden stämmer ju rätt bra överens, men namnskylten den har är inte så lätt att tolka till Enobi Purple ´Splash´ men spelar väl inte så stor roll om det inte är samma klon, en annan klon av Enobi duger nog gott.
Du har ingen aning om vem som ställde ut den plantan? Lättare att ringa in en mindre skara med odlare att kontakta i så fall. Eller om de nu var få tyskar där så kanske de är lätt match att kontakta alla.

// Jörgen

31/3 -09

Tyvärr Jörgen....kommer inte ihåg. Den ska visst ha ställts ut av D.O.G Gruppe Bielefeld Tyskland, hemsida: http://www.dog-owl.de/

/Anders

23/11 -10

Efter mycket om och men så lyckades jag spåra upp en planta. Det var en lycklig dag när jag fick hem den från Belgien. Liten och ynklig men den tog sig rätt bra och skjöt ett nytt skott. Men mitt klantarsel råkade vattna aningen för mycket så den började ruttna nerifrån. Hoppas jag lyckas rädda den, annars får jag väl jaga upp en ny planta och beställa hem. Vore synd att inte lyckas med denna skönhet.

23/11 -10

En sådan planta köpte jag av Karge på Välaplantor i augusti, den har just avslutat den lååånga blomningen. Det blev kärlek vid första ögonkastet!

23/11 -10

den är i alla fall hur fin som helst. jag skulle med bli kär

23/11 -10

Haha vad kul jag har en onamnad Phalaenopsis med det mönstret

23/11 -10

Doris: Tack för tipset. Hade ingen aning om att Karge fått in sådana till försäljning. Måste genast kolla om de har Dendrobium Enobi Purple 'Splash' . Förra året var det nästan omöjligt att få tag i en, men det kanske lossnat i Europa nu, annars har det ju mest varit asien och USA där man kunnat hitta dem relativt lätt.

24/11 -10

Den har en helt annorlunda läpp. Men fin ändå!

25/11 -10

Obavota: Ja den var jättefin.

För att svara på frågor och skriva kommentarer, Logga In eller Bli Medlem Nu.

Annat av Jörgen J:   Frågor · Dagbok · Bilder · Önskningar · ButikAnnonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.