Favorit

10/9 -06

Om ni fick välja en sort vilken skulle det då vara?
Min favorit är nog cattleya.

Nyckelord: favoritorkidé

10/9 -06

Paphiopedilum för min del

10/9 -06

Jag skulle vilja ha en coelogyne cristata. Hade en för ca 3 år sen När den blommat över och fällde sina blad trodde jag att den var nära döden. Ställde ut den svalt i garaget, det var väll antagligen det dummaste jag kunde göra. Hela bulben skrumpnade ner och ruttnade efter nån månad. Nu är jag mogen att försöka igen.

10/9 -06

Pleione (och på andraplats Cattleya)!

10/9 -06

mmia, vad svårt.
Men träffar jag på Beallara Peggy Ruth i en affär, kommer den utan tvekan att få följa med mig hem. Den står just nu överst på önskelistan.
Fast, ser jag samtidigt en Cattleya skinneri alba, kommer jag att dyka djuuuuuuuupt ner i plånboken, för då skall den också få följa med.

10/9 -06

Uuuh, det här är ju skitsvårt, nästan omöjligt.

Men den planta jag skulle kunna tänka mig ge mest för är en riktigt fin P. besseae klon.
Annars gillar jag Phal. arter och det mesta som är storblommigt och väldoftande. Och inte att glömma, Stanhopeor!

11/9 -06

Hej,
Jag väljer Dendrobium formosum. Fick min att blomma efter tre års skötsel. Sex stycken 12 cm blommor.
mvh Alf i Järvsö

11/9 -06

Eftersom jag älskar klara, sprakande färger så väljer jag nog Sophronitis coccinea, den är urläcker!

11/9 -06

Kul att se era favoriter=)

11/9 -06

Hemska tanke - att välja en enda orkidé! De kan ju bli favoriter på så många olika sätt; någon för att den trivs så bra och blommar troget och länge så man tycker den är det tacksammaste man har (Paph. Deperle t.ex) eller så kan den vara slående vacker och sagolik men bortom de egna odlingsmöjligheterna (mängder!) Eller så lyckas man med en svårare sort och då blir nog den favorit...här är en som har svårt att bestämma sig som du hör, men släktet Paphiopedilum har ett eget rum i mitt hjärta ...fast det är fler sån'a rum under uppbyggnad...

11/9 -06

Hmm.. Epidendrum - dem har så spännande, nästan mystiska former.

11/9 -06

Om jag föstår frågan rätt, så gäller det ett favoritsläkte. Jag har gått och funderat idag, men jag KAN inte ange bara ett, utan det blir tre.
För något år sen, så hade jag definitivt svarat Phalaenopsis - dom är så tacksamma - finns i alla färger och alltid är det någon som blommar här hemma. Jag började också samla arter och var uppe i dryga 20 olika, men då fick jag problem: Förutom att flera minplantor tynade bort, så fick jag angrepp í form av gula fläckar som spred sig - troligen var det någon form av virus. Även större plantor har fått kastas:-( Nu har jag ett fåtal, som klarat sig och några småplantor i karantän.
Nästa favorit är Paphiopedilum - tänk att kanske en enda blomma kan vara så vacker och hållbara är de också.
I vinter kommer det att bli synnerligen trångt i mitt vardagsrum för snart ska alla Cattleyor flytta in - det har blivit några nya i år och nu har jag 12 olika varav flera mycket STORA!! Men dom är ju bara så UNDERBARA - färgranna och de flesta med en underbar doft!! Idag har jag bara en inne och det är min nya Blc Alma Kee, så är på väg att slå ut. Jag vet hur vackra de stora blommorna kommer att bli - men doftar de också??? Spännande!!

11/9 -06

Ja, det blir svårt, det beror ju på vilken som är i blom och snart är ju min Beallara i blom med 5 blomstjälkar. Men eftersom jag har flest Dendrobior och Cattleyor så måste det ju vara mina favoriter. Den som jag alltid har älskat är ju Sophronites lobata, den som jag alltid har tyckt var vackrast så måste det vara den.

11/9 -06

favorit...det får nog bli två! Calanthe för att den är så otroligt lätt och tacksam, och peristeria elata för att den är så ovanlig och får mig att hoppas så mycket! (en liten bulb och ett nytt skott)

15/9 -06

+ 12/7 -07

Paphiopedilum )
Solklar favorit!

15/9 -06

Jag borde få en delning på min Beallara Peggy Ruth så småningon, en växer vldigt fort, jag har fått sex nya bulber på ett år och det är trångr i krukan redan. Jag vet inte när jag vågar mig på en delning redan, men om ett år för då kanske det är över tjugo bulber i krukan. Den hade nyss fem blommstänglar nu är det sex, en eftersläntrare. Den borde blomma snart.

15/9 -06

Lycaste är stora favoriten(rätt uppenbart)sedan Angraecum och gongora.Är på jakt efter en Lycaste skinneri,någon som har nån till salu?

För att svara på frågor och skriva kommentarer, Logga In eller Bli Medlem Nu.