Löss

30/8 -06

Snälla hjälp! Jag har hittat löss på mina orkideer... Små, vita, luddiga, äckliga löss. Ulllöss? Två har tillochmed fräckheten att bo i en knopp, morr!
Hur blir jag lättast av med dom?
Ska jag köpa nått insektsmedel el är det såpavatten som gäller? Hur gör jag?
Jättesnällt om någon kan tipsa om hur jag blir av med monstrena!

Nyckelord: ullöss, löss

30/8 -06

Hej Ulllöss verkar det vara och det har jag själv haft problem med denna sommar. Jag köpte något som heter Fruktträds effekt. Det verkar funka är baserat på rapsolja..
Prova det

30/8 -06

Hitta nyckelpigor och bjud in dem på kalas! Här är en hel, läskig sida om dessa otäckingar och vad man kan göra åt dem:
http://www.ipmofalaska.com/Files/mealybu...
Många eteriska oljor kan alltså användas, och fortsätt behandla ett par veckor efter senast synliga lus.

30/8 -06


Det er noe ordentlig svineri. Jeg har brukt Insektsåpe ved angrep av div. og det funker bra. Her er en link med masse info om disse ekklinger.
http://hjem.tele2adsl.dk/favorites/Dream...
Saluttern, jeg får ikke frem noe på linken din?
Lykke til da Eda.

30/8 -06

Anita: nej det är konstigt, jag får oxå fel när jag försöker gå direkt in, ändå är det så sidan heter när man väl är där...det är det första som kommer upp för mig när jag googlar in mealy bugs, det är infosidor från ipmofalaska, som handlar om bekämpning med minsta möjliga miljöpåverkan. Hoppas du kommer fram

30/8 -06

Tack för alla svar !
Nu ska dom små få vad dom förtjänar ...
Sälutterns länk fungerar om man tar bort punkten i slutet.

31/8 -06


Takk Eda.
Ja så lite er det som skal til. Bra side.

31/8 -06

Hej!
Kommer kanske lite på efterkälken om lössbekämpning, men jag har inte varit inne och läst alla trevliga inlägg på ett tag.
Jag använde rödsprit när jag fick ullöss på en phalaenopsis. Angreppet kom plötsligt och det var massor av äckelpäcklar på plantan. Bära eller brista, tänkte jag, tog rödsprit på en tops som jag sedan strök på varje lus jag såg. Upprepades med jämna mellanrum tills alla löss mött döden. Inga skador på plantan, vilket förvånade mig, så den finns fortfarande kvar på fönsterbrädan. Blommar för fullt just nu.

1/9 -06

Phalaenopsis är nog inga favoriter för ullöss. Ingen panik nu för ullös lever också på rötter i alla skymslen och vrår där de lägger sina ägg, så då den har blommat färdigt bör nog kolla alla rötter, småttingarna är senan lite snabbare än sina föräldrar. Jag skulle ta bort plantan från de andra så länge tills du är säker på att du fått bort dem.

1/9 -06

Ingen fara på taket. Det är ett år sedan och någon ny lus har inte dykt upp. Plantan isolerades naturligvis. Ingen annan planta drabbades, tack och lov!

För att svara på frågor och skriva kommentarer, Logga In eller Bli Medlem Nu.