Neem olja

29/8 -06

Gick in under Tommys fina blomma först, men det blir nog lättare med egen tråd om detta:
Tommy, om du behöver mer neem olja kan du t.ex.beställa från affären Medelpunkten i Ystad, det är inte så kostsamt, tror jag betalade runt 60 kronor.
Jag har droppat in katternas halsband för att motverka fästingar, men jag har i bakhuvudet att den kan användas mot diverse ohyra på växter - har du erfarenhet av det?

Nyckelord: neemolja, bekämpningsmedel

30/8 -06

Har "nätforskat" lite om neem olja, och till min glada överraskning fann jag på en sida även tips om andra eteriska oljor att använda i stället för gift, jag har frågat efter det tidigare men fick alltså svar på båda frågorna i ett sök nu Här är alltså en bra sida att kolla först på, om man behöver ta itu med angrepp/skadegörare: http://www.homestead.com/ipmofalaska/fil...

30/8 -06

Hej Tommy,
Såvitt jag förstår ska det vara ren olja, den ska doseras till 5-10 %, det är en 30 ml flaska som kommer från Crearome, man kan säkert få mer info på deras hemsida, eller genom att ringa dem: 0493-53999. Halten av det aktiva ämnet Azadirachtin framgår inte, inte heller om den är kallpressad vilket ska vara det bästa. Än mer om neem kan man läsa t.ex.här: http://www.wisegeek.com/what-is-neem-oil...

30/8 -06

Huruvida den lilla förpackningen elelr den stora är bättre prissatt beror ju delvis på hur mycket man behöver...

30/8 -06

Fel av mig! (Jag måste försöka komma ihåg att mitt minne passerat bäst före datum...) Nejdå, 35 kronor för 30 ml ska det vara, ber om ursäkt! Jag visste inte att du sålde olja, Tommy, tänkte bara tipsa om ett lätt sätt att få tag i den utan tull osv. då jag fick intrycket att du hade haft besvär med det.
Vilka är dina erfarenheter av den i orkidésammanhang?
Björn: Ja, denna flaska kommer att räcka ett par år minst för mig eftersom den ska spädas så rejält, och peppar, peppar har jag inte behövt använda den annat än som fästingavskräckare hitills (vilket funkar rätt så bra), så då känns inte vare sig 35 el. 60 kronor speciellt blodigt. Men behöver man stora mängder ska man förstås jaga lägsta priser.

30/8 -06

Ja,det var väldigt vad den verkar användbar Kul att höra att den gör det det ska!

31/8 -06

Hejsan,
Tommy, när du skriver tat du använder oljan på torrsprickor-späder du den enligt anvisningar då med?
Mvh
Kristina

31/8 -06

Hejsan,
Tommy, när du skriver tat du använder oljan på torrsprickor-späder du den enligt anvisningar då med?
Mvh
Kristina

31/8 -06

Tack Tommy!
/Kristina

1/9 -06

Var köper man Neem olja i Malmö?

8/12 -06

Hej Säluttern. Hur fungerade Neemoljan för dina katter?
Blev de befriade från fästingar?
Jag önskar att det funkade, då finns det ju hjälp mot dessa plågoandar för både två och fyrfotade varelser.

8/12 -06

Gunsan: jag droppade in en par droppar/halsband på kvällen när jag tagit av dem, lät dem ligga för att "ånga ur sig" det mesta till nästa dag ( har gjort misstaget att inte göra så med lavendel olja, varpå kattens stackars känsliga nos och ögon rann och rann innan jag hann få av halsbandet igen). Det hade en en rätt bra effekt som avskräckningmedel mot fästingar, inte 100% men märkbart färre angrepp. Jag hade sett på innehållsförteckningarna på dyra antifästinghalsband att neem ingick i samtliga sorter. Den tycks inte vara lika stickande stark för nosar som en del andra eteriska oljor som även de har viss effekt. Det är ingen ljuvlig doft precis, lökaktig, inget man känner för att droppa ner i aromalampan Det finns mängder av info på nätet om du vill läsa mer, en del sidor nämns tidigare här i tråden.
Efter tips från Tommy som jag gav vidare till en bekant, blev denne snabbt av med besvärliga självsprickor i hälarna: outspädd olja med omslag på natten, tre nätters behandling så var det klart!

9/12 -06

Tack Säluttern.
Jag skall absolut testa detta till våren, på Amadeus, våran hund.

För att svara på frågor och skriva kommentarer, Logga In eller Bli Medlem Nu.

Annat av Säluttern:   Frågor · Dagbok · Bilder · Önskningar · Butik