Plastkrukor till S/H

2/1 -09

Har ni förslag till nån bra ställe/websida som säljer krukor till semi hydro? Jag har aldrig provat att odla i semi-hydro och jag tror att det är dags att testa sig fram lite Vad är den lämpligaste storleken för krukan (1liter?)?

Nyckelord: semi-hydro

2/1 -09

Det lär väl kanske vara lite samma som för bark.
Liten planta mindre kruka, stor planta stor kruka?
Har ju lyckats ta död på en å annan Bulbo, ev. bör dom kanske ha en mycket grundare kruka än normalt?
Vad för sort va du tänkt å börja labba med?

Eje

2/1 -09

Kamila, Dusk säljer hydrokrukor, men de verkar bara vara vanliga plastkrukor med hål i sidan så jag gjorde egna... Köpte vanliga hammarplast krukor på blomsterlandet (finns två storlekar). De har inga hål i botten utan du få skära hål själv om du odlar vanligt så om du inte tar hål i botten och borrar ett par hål i sidan i stället (se min här) så passar de ju ok till s/h. Vore bättre om man kunde hitta lite högre krukor, men har plantorna inte så djupa rotsystem funkar det ok. Jag har satt ett par phallar, en paph och min encyclia cochleata i dessa på prov. Hittills är jag mycket nöjd.

2/1 -09

Har inte dusk en massa sådana???

2/1 -09

Jag tror, att jag ska bestääla några på Dusk - de från Blomsterlandet verkar vara för vida för mina trånga fönsterbänkar
Jag tror att det blir några Phalaenopsis som jag ska plantera om till S/H. De verkar gilla denna odlingsmetod bäst enligt många

2/1 -09

Jag fick rådet att använda en lödkolv för att göra hål i plastkrukorna och gör jag det under fläkten så luktar det inte så jäkligt !Fungerar jättebra.

2/1 -09

Kamila, du kan få några av mig att testa med. Jag betällde från Dusk för nåt år sen

2/1 -09

oh, vad roligt - yipppiii!

2/1 -09

3/1 -09

lycka till

För att svara på frågor och skriva kommentarer, Logga In eller Bli Medlem Nu.

Annat av Kamila:   Frågor · Dagbok · Bilder · Önskningar · Butik