Charlesworthii

30/10 -08

Hej!
Igår sprang jag som hastigast in på en blombutik, kollade igenom dem stora raderna med Phallar. snabbt och konstaterade inget nytt..... Jag fortsatte kolla runt Cambria,Paphiopedilum (hybrider) ,Dendrobium. Och vips mitt bland alla Paphar så står en kruka med en liten grön lapp på. Jag kikade på lappen och där stod "Charlesworthii" Jag tänkte till lite och kom fram till att det måste vara en named! Min första named!
Jag kikar runt och hittar flesa krukor med exakt lika blomma men dem har endast en svart stor lapp där det står "Orchideae" Orchids.com Så jag antar att denna gröna lapp har hamnat fel, då plantan jag håller i ser lika ut som dem.

I brist på tid och ett ovanligt bra sinne på att inte blåsa alla pengar på Orkidér denna gång så for jag till akvariebutiken och köpte fiskar och växter för pengarna istället, då akvariet här hemma har sett ut som Hiroshima efter bomben.

Nu på morgonen slår det mig "jag måste kolla upp namnet på lappen" Nu sitter jag här och ser detta : http://www.slipperorchids.info/paphprima...

kolla på 5te raden. Vad innebär detta? Innebär det som jag tror att Charlesworthii är en "ren" blomma och inte en hybrid? som alla andra blommor i butiken?
Priset på den var 219 kr är det dyrt isf.?

Nyckelord: Paphiopedilum charlesworthii

30/10 -08

Javisst är charlesworthii en ren art. Och 219 kr är väl inte farligt om den blommade eller i alla fall var blomstor.
Gratulerar!

30/10 -08

Det är just det..... Jag köpte den aldrig och nu står jag här och undrar hur dum jag egentligen var :P Förhoppningsvis finns den kvar vid nästa tillfälle

30/10 -08

Ahaaa... rusa tillbaka!

30/10 -08

Var det på Mobackes i Bollnäs? Lugn, jag har redan en P charlesworthii. Ska nog in dit i morgon då kan jag titta om det finns några rena arter om du vill. Du får förtur på alla jag hittar.

30/10 -08

De är så små så man kan ha fler... tre t.ex.

30/10 -08

Japp på mobackes den står lite gömd på den borte långsidan av bordet rakt över från bonsaierna. Kolla gärna , men jag har redan blåst budgeten för extra inköp denna månad. Det är enklaste sättet och inte köpa på sig en massa i onödan, men dumt då man hittar något man vill ha

För att svara på frågor och skriva kommentarer, Logga In eller Bli Medlem Nu.