Orkidédessert

24/6 -06

Det godaste sättet att avnjuta jordgubbar på är väl ändå att få plocka solvarma bär och stoppa direkt i munnen...mmmm...men det här sättet är oxå gott tycker jag:

En vaniljstång delas och man vispar ut det goda urskrapade "snuset" i antingen lättare grädde eller vaniljsås (jag föredrar vaniljsåsen) som vispas lite lätt så att det tjocknar bara en aning. Låt stå och dra en stund så att vaniljen tas upp av grädden eller såsen.
Jordgubbarna rensas och läggs i skål. Tvätta 1-1,5 limefrukter per liter gubbar, och finriv sedan det gröna på skalet och fördela "rivet" över gubbarna och låt dra en stund.
Man serverar helt enkelt gubbarna och tar den mängd grädde eller sås man vill ha och häller över. Det blir en frisk smak av limen och inte så tungt sött. Jag brukar låta orkidéfrukten ligga i såsen som en dekoration, och limefrukterna skär jag i klyftor till en karaff vatten, tillsätter ev. iskuber och lägger lite citronmeliss som dekoration, det blir gott och läskande en varm dag. Hoppas det smakar!

Nyckelord: dessert med vanilj

24/6 -06

Smarrigt! Stort tack för inspirationen!

25/6 -06

Gud vad gott det låter, det vattnas i munnen. Tack för tipset det måste jag verkligen pröva per omgående. Jag måste samla ihop en testpanel, för detta har jag inte ens hört talas om!

26/6 -06

Så fort jordgubbarna i landet har mognat skall jag prova ditt recept! Det låter nästan oanständigt gott! Och då måste det ju prövas...

För att svara på frågor och skriva kommentarer, Logga In eller Bli Medlem Nu.

Annat av Säluttern:   Frågor · Dagbok · Bilder · Önskningar · ButikAnnonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.