Kan detta funka

31/7 -08

Jag håller på att försöka komma fram till nått bra sätta ha min okrideer på, men som bespara mig lite vattning. Just nu har jag några av min phalar i en hel glaskruka, ganska stor, med leca ca 5 cm sen vanlig kompost med mossa. Min phalar verkar trivas super i det och jag behöver inte vattna dom ofta alls. Kan detta även funka till Paphar och kanske någon cambria hybrid??? När jag vattnar fyller jag hela skålen med vatten och låter det stå och dra i kanske 15 min sen häller jag ut allt vatten. Men efter som det är så blött så blir det ju vatten runt lecakulornaa som bidrar till lite avdunstning hela tiden. Så vad tror ni?

Nyckelord: Odling

31/7 -08

Låter intressant, tycker jag. Passar säkert de som vill ha mycket fukt, men inte de som vill ha en snabbare upptorkning. Du kan väl fortsätta rapportera om ditt experiment!

1/8 -08

Ingen som tror eller vet nått?

1/8 -08

Jag tycker det låter lite för blött för papharna, efter som du inte ha något hål i botten, så samlas det alltid lite vatten på botten. Växer rötterna ner i "vätan" så kommer de att ruttna.
Jag odlar mina paphar i en blandning fin bark, tvättad lavasten, perlite och kol. Doppas varannan dag men då står de ute i värmen och så har jag borrat hål i krukorna så de torkar ganska snabbt ut.

1/8 -08

mmm, fast tanken e ju att jag ska reglera vatten mängden i botten, så att rötterna inte kommer i kontakt med lecakulorna längst ner. LEcan ska alltså bara agera avdunstare... Men det blir kanske ändå för blött?

1/8 -08

Papharna växer ju på marken och efter som ljuset når igenom glaset så är det nog inte så bra

1/8 -08

Det har jag faktiskt inte tänkt på...

För att svara på frågor och skriva kommentarer, Logga In eller Bli Medlem Nu.

Annat av josse:   Frågor · Dagbok · Bilder · Önskningar · Butik