22/5: Nytt på OrkidéPrat: Dölj inlägg + PowerIcons

22/5 -08

Nu är uppgraderingen klar för ikväll. Nytt är:

PowerIcons & Inläggshanteraren
Dom där små ikonerna som ligger bredvid inlägg har hittills "bara" visat vilken typ av inlägg det är (foto, auktion etc), samt huruvida inlägget är nytt eller ej. Nu har ikonerna fått superkrafter och helt nya uppgifter.

Lägg musen över valfri inläggsikon, i listor och på enskilda inläggssidor. Testa tillexempel med ikonen på detta inlägg! Ikonen omvandlas till en knapp. Tryck på den så dyker den nya inläggshanteraren upp ovanför inlägget.

Inläggshanteraren har följande funktioner i sig:

  • Om du skrivit inlägget så finns där en länk som tar dig till redigeringsformuläret. Denna fanns förut bredvid ditt namn i själva inlägget.
  • Du kan dölja inlägget (mer om det nedan)
  • Du kan, om du är GuldPratare, göra inlägget till FavoritPrat. Detta kunde förut bara göras från vart inläggs egen sida. Det är mycket smidigare och snabbare nu.

Dölj inlägg
Jag gillar allt prat här på OrkidéPrat. Ibland finns det dock trådar som inte berör mitt odlande och orkidéliv så mycket.

I den nya inläggshanteraren finns därför möjlighet att dölja inlägg. Ett dolt inlägg dyker upp i alla listor precis som förut, men du ser bara de första orden av inlägget, och en mindre version av eventuell bild. Inga kommentarer syns, men du kan klicka på inläggets rubrik, eller kommentar-länken för att komma till inläggssidan och läsa i sin helhet.

Detta innebär alltså att inga inlägg någonsin döljs helt från listorna. En grundfilosofi i OrkidéPrat är ju att allt prat är värdefullt. Dessutom kan man ändra sig. Ena dagen är Sophronitis helt ointressant, nästa dag är det favvosläktet. Så är det för mig iaf, och då är det bra att inläggen inte dolts helt.

Arkitektur och annat sladdrigt
Jag har byggt om en del i bakgrunden. Det mesta märks inte, men det kan hända att OrkidéPrat som helhet blivit lite snabbare i och med förbättringarna. Sen har jag fixar till en del riktiga fulheter i grafiken som uppstod i Internet Explorer. Nu ska OP vara lite snyggare

Jag hoppas ni gillar nyheterna och vänjer er vid dem snabbt. I totally dig the new Power Icons!

/ Björn

Nyckelord: OrkidéPrat

22/5 -08

Vilka finnesser Björn!
Storartat och du vet väl om vilken stjärna du är?/Rosa

22/5 -08

Björn, du har gjort mycke för OP tidigare, lagt till många bra funktioner, ändrat och donat
Men denna uppgraderingen, vet i sjutton om inte det är bland det bästa du gjort ! !!
TACK ! !!!!!!!!!!!!!!!!

23/5 -08

Det var fiffig! Tack Björn!

23/5 -08

Jättebra Björn!

23/5 -08

Jättebra Björn....det bästa hittills !
Bim

23/5 -08

Du är otrolig, Björn! Jättebra!

23/5 -08

Tack för det Björn ...
... men varför står det just "12" i evenemangsikonen, är det ditt turnummer

23/5 -08

Tack allesamman för den positiva feedbacken!

Lassse: Ikonen är tänkt att vara ett kalenderblad på en sån där kalender där man river av ett blad var dag. Att det blev 12 är en ren slump. Eller är det?

23/5 -08

Kanonbra !

23/5 -08

BJÖRN:

Det där med Kommentarer " därav nya " är det nya kommentarer för det dygnet eller dagen ...eller ? Bra att veta när man döljer inlägget men ändå vill se om det kommit nått nytt.
Det räcker ju inte att man varit in och läst dem för att nollställa tydligen

Ju mer man får ju mer vill man ha vet du ju !

23/5 -08

Tjusigt, tack för det, Björn.

23/5 -08

Jag är inte det minsta rädd för Powericons utan gör som Karin Orksson på Pratexpressen rekommenderar! Det här var något som jag inte har sett förut! Du är så otroligt duktig Björn!!

23/5 -08

Bim: "Nya" inlägg är sådana som skrivits efter det att du senast loggade/loggades ut från OrkidéPrat. Detta gäller både kommentarer som visas och kommentarer som dolts. Nya inlägg är dom som visas med en blomma ovanpå inläggsikonen.

23/5 -08

Läckert, fiffigt och smidigt! Tummen upp för Powerikonerna och dig !

24/5 -08

Fiffigt men det funkar inte att dölja inlägg för mig...

25/5 -08

messermark: Vad händer? Blir ikonen en knapp när du lägger musen över den? Visas det orangea området när du klickar på ikonen? Händer något när du klickar på länken 'Göm inlägget'?

25/5 -08

Björn om jag visste det skulle jag åtgärda det. Ikonen blir en knapp och det orange visas men inget händer när jag trycker på "göm inlägget". Absolut nada... Inte för att det gör något men blev lite frustrerad och mordhotade datorn men blev inge bättre för det...

25/5 -08

messermark: Är du ute på Allt nytt prat när du klickar på ikonen? Klickar man när man gått in i "kommentarsposition" så händer inget.

25/5 -08

Har testat båda varianterna... och nada händer...

25/5 -08

Säluttern: Ett meddelande kanske iaf visas om att inlägget dolts?

messermark: Jag misstänker att du har något säkerhetsprogram som blockerar funktionen. Vi kan undersöka det hela via PM och så kan jag rapportera tillbaka offentligt om vi hittar problemet och dess lösning.

25/5 -08

Björn: Jadå det gör det, jag svarade för slarvigt där, ber om ursäkt!

25/5 -08

Bra attd et löste sig säluttern. messermark upptäckte att problemet är att et hela inte funka när man använder senaste testversionen av Firefox (Firefox 3.0 rc1). Jag ska ta en titt på det problemet och se hur det kan lösas. Under tiden kan jag rekommendera Firefox 2.0 (eller Internet Explorer).

27/5 -08

messermark et al: Jag har nu fixat så det skall funka att använda Firefox 3.0rc1 och kunna dölja inlägg.

27/5 -08

Tack Björn, nu funkar det Toppen.

För att svara på frågor och skriva kommentarer, Logga In eller Bli Medlem Nu.

Annat av Björn:   Frågor · Dagbok · Bilder · Önskningar · ButikAnnonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.