19/5: Allt är inte orkidéer heller....

19/5 -08

Finns Hoya bl.a som denna hoya bella som fått flytta till ett mindre soligt ställe och visar med dessa blomklasar att den gillade det.

Nyckelord: Hoya

19/5 -08

 

19/5 -08

Mumsigt! Och de doftar karamell!

19/5 -08

Ewert : jag vågade inte göra hårdare reklam hahaha

21/5 -08

Så fint Doftar den dessutom? Jag har 5-10 Hoyor också, men de blir synnerligen styvmoderligt behandlade Just nu blommar en av dem, tyvärr vet jag inte namnet. Mörkt gröna, silverfläckade blad, vita, doftande blommor med ljusrosa mitt. Stulen som skott från min syster för tio-femton år sedan (Jag visade bild på den för ett tag sedan, det var den som desperat klamrade sig fast i lampsladden... )

21/5 -08

Jag har bara två och har inte plats för fler , men jag är med i deras forum. Hoya bella doftar lite ( den jag har ) sen har jag en hoya wayetii den är rosa och mörkare rosa i mitten... men den droppar honung på mina orkidéer...inte kul alls.
Ja jag såg din i lampsladden hihi

21/5 -08

Åh så fint hon blommar Bim,vill den inte ha så mycket sol?
Monika

21/5 -08

Jag har heller inte plats för mångar hoyor (faktiskt bara en, Hoya Lacunosa). Dina ser jättefina ut och de är finast hängande tycker jag. Har du fortfarande snö ute? Det ser ut så på bilden...
Overkligt för oss i Göteborg.

21/5 -08

Min mamma hade en sån på en pidestal när jag växte upp... men en dag välte våran vilda katt den och den förstördes... har flera gånger tänkt införskaffa en sådan och ställa den på pidestalen som jag nu har:) men det blir inte av.... bara orkisar numer:)

Men Bim den är ljuvlig och jättefin;)

21/5 -08

Violacea : Nä vi har ingen snö...gröna gräsmattor och träd. Denna bild var från före jul tror jag det var.
Azzrael : Jag har haft Hoya bella flera gånger under mitt liv , den har ofta varit populär.
En hade jag i ett 1 m bredd köksfönster med morronsol och den täckte hela fönstret .
Den här hittade jag hos min blomsterhandlare i höstas...hon hade satt några stänglar av sin egen som hon sålde i affären och jag köpte den direkt....den har blommat med högst 2 blommor innan men så flyttade jag den från även em sol och då kom det knopp på alla stänglar. Sedan blir de mörkare gröna om det är skugga.
Ja det blev en liten Hoya berättelse.
Tjejerna i Hoyaforumet har 2-300 hoyor ja som en del här har orkidéer.

För att svara på frågor och skriva kommentarer, Logga In eller Bli Medlem Nu.

Annat av Brittmarie:   Frågor · Dagbok · Bilder · Önskningar · Butik