17/1: Kalmar-Ölands Orkidésällskap

17/1 -08

Program för våren 2008

Där inget annat anges, så träffas vi i IOGT-lokalen på Västerlånggatan 21 och det serveras kaffe till självkostnadspris.

Onsdag 13 februari kl 19 Mina Orkidéer – Bjarne berättar och visar bilder. Det blir också tillfälle till frågestund och utbyte av tips och idéer. Vi ordnar även en liten plantauktion – kanske har Du också någon planta eller delning Du vill sälja.

Lördag 15 mars kl 15 Årsmöte på Blomsterlandet. Sedvanliga förhandlingar, fika och lotteri med fina vinster.

Onsdag 16 april kl 19 ”Bland orkidéer på Hispaniola”- Mikael Karlbom från Stockholm visar bilder och berättar om sina resor till den stora ön i Västindien, där det finns inte mindre än 350 orkidéarter. Mikael kommer också att tipsa om lämplig belysning för våra orkidéer.

Lördag 10 maj (Pingstafton) Bussresa till Orkidéutställningen på Sofiero
Varje år under pingsthelgen anordnar Sydsvenska Orkidésällskapet Sofiero Trophy, där odlare från flera länder ställer ut och tävlar med sina orkidéer och fantastiska montrar. Det finns också möjlighet att handla plantor och även promenera i den fantastiska slottsparken.
Anmäl gärna intresse redan nu!

Onsdag 21 maj kl 19 Omplanteringträff hemma hos fam Lange på Sundsvägen 7 i Färjestaden. Denna kväll är vi lite praktiska och sysslar med omplantering och ev delning av större plantor. Ta gärna med plantor, material för omplantering kommer att finnas. Har Du extraplantor över, så byter vi med varandra eller säljer på "loppis". Föranmäl gärna!
OBS Vid ihållande regn, flyttar vi träffen till annan dag. Ring ang detta!

Orkidéexkursioner på Öland På försommaren kommer det att ordnas ett par utflykter till orkidélokaler på Öland. Datum meddelas senare, men meddela gärna intresse i god tid.

Mer finns att läsa på hemsidan
Väl mött på vårens olika aktiviteter i KÖS!!

Nyckelord: föreningsnytt, KÖS

18/1 -08

Man kanske skulle ta och flytta på sig. Sydöstlig riktning verkar inte så dumt

18/1 -08

Du skulle vara sååååå välkommen Ki

18/1 -08

Det riskerar att bli trångt på Öland... Jag är också lite avis på de platser där man har aktiva klubbar med regelbundna, inplanerade möten. FORK är en liten grodd till en sådan klubb och så småningom kanske vi har vuxit till oss, hoppas jag, för det verkar så kul!

18/1 -08

Jannie - man behöver inte vara så många - ni är säkert fullt tillräckligt med entusiaster i FORK

Här var vi TRE personer, som en gång satte igång allt. Men visst - det kan vara en del jobb och som i alla föreningar, så måste det finnas några eldsjälar - fast eldsjälar det är väl alla FORKare???

18/1 -08

Jo, nog brinner jag alltid (se annat inlägg... ) !
Seriöst, hur orkade ni dra igång på bara tre? Hur många är ni idag? FORKs möten är väldigt spontana och *alltid* lika trevliga, men jag skulle också vilja att någon lärde mig, t ex att blanda egen kompost eller att plantera om osv. I FORK är vi noviser i stort sett allihop !

20/1 -08

Men snälla Jannie! Har du glömt vad vi fick lära oss hos Sven i Nydala?
Han visade oss hur man planterar om och han visade hur han sållar sin kompost innan plantering./Lena

20/1 -08

Jag är vetgirig! och tycker om att få mer än en sida av saker. Just en sådan kväll som vi hade hos Sven skulle jag vilja ha fler av, det var så jättetrevligt!

20/1 -08

Jannie - nu efter några dar, ska du äntligen få svar på dina frågor (jag har haft tankarna på anant håll några dar):

Vi fick god hjälp med att DRA IGÅNG det hela. Jag hade sommaren 2004 utbytt några mail med ordf i Blekingeklubben, Sven-Olof Larsson. Sen fick det hela vila, men i september fick jag mail från honom:
I oktober kommer Blomsterlandet att öppna i Kalmar, då ska ni passa på att berätta om era planer. Sagt och gjort, jag tog kontakt med först och främst blivande föreståndaren till Blomsterlandet och sen med Arne Kastberg och fick synnerligen positivt bemötande av båda.
Inför öppnandet fick vi sätta upp några affischer och så kopierade vi upp ett stort antal (250 tror jag) lappar med lite information och inbjudan till en träff.
På båda Arne Kastbergs kvällsföreläsningar var vi på plats och han lät oss börja med att informera om våra planer och sen gick vi runt och delade ut lappar. Överblivna fick ligga framme på synlig plats under utställningsdagarna.
På lapparna hade vi alltså inbjudit till en "upptaktsträff", som vi fick lov att ha i Blomsterlandets personalmatsal. Jag hade också bett Sven-Olof Larsson att komma dit och berätta om hur de startat upp i Blekinge.
Till denna träff kom inte mindre än 22 personer, som fick lyssna på Sven-Olof och se hans fina foton. Därefter tog han och hämtade in förslag till en interimsstyrelse och efter ett tag gick det. Slutligen fick närvarande möjlighet att lösa medlemsskap och detta gjorde samtliga!!!!
Sen var det en massa annat jobb fram till våren, då vi hade vårt första årsmöte - bl a skulle bankkonto öppnas, förslag till stadgar skrivas ihop och efter årsmötet, så behövde vi skaffa ett organisationsnummer hos skatteverket...
Sen har det väl i princip rullat på, det har varit lite motigt ibland, men problemen har löst sig ...

Idag är vi drygt 50 medlemmar - har vait 70 som mest, men då var flera mkt passiva och några träffade jag aldrig. Dom fick väl nån broschyr, löste medlemsskap ett år, men kom aldrig på några möten.
Vad gäller möten, så är vi för närvarande ca 20 där.

Sen slutligen på tal om noviser - det är vi i stort sett allihop, dvs med undantag av våra allra äldsta medlemmat, som är 80 +!!
Vi brukar slå våra (mer eller mindre) kloka huvuden ihop och då och då får vi besök av några duktiga föreläsare och då lär vi oss lite mer

Själv fick jag mycket hjälp i början genom underbara människor på SOS gamla forum!! Sen har den lilla kunskap jag har kommit steg för steg och så har jag ju lärt mig på många och vädligt DYRA misstag

För att svara på frågor och skriva kommentarer, Logga In eller Bli Medlem Nu.

Annat av Mia:   Frågor · Dagbok · Bilder · Önskningar · Butik