13/1: En av sorterna identifierad!

13/1 -08

Den lilla söta, som jag köpte tre av, är med rätt stor säkerhet en Oncidium Tiny Twinkle. Tack till bl.a. Felixan och Kamila för fina bilder! Jag har inte fotat än, men när jag har får vi se om ni håller med mig om att det är en OTT.

Nyckelord: Oncidium Tiny Twinkle

13/1 -08

Här vill jag bara citera Petnisse, och hoppas att han har rätt: "Det finns ingen hybrid som heter Oncidium Tiny Twinkle. Det finns bara en Oncidium Twinkle, vilket är en korsning mellan O. cheirophorum och O. ornithorhynchum. Denna finns däremot i några olika varianter."

13/1 -08

Åh. Jag har inte varit utanför forumet, men jag kan ju inte annat än tro dig!

13/1 -08

Jag är förresten nära släkt med Petnisse, så honom brukar jag ha stor respekt för!

13/1 -08

Även om det kanske är fel, så har den sålts som Tiny Twinkle på många platser här i landet. Man får också väldigt många träffar, när man söker på det.

Så villfarelsen verkar vara vida sprid. Kan ha varit ett försäljningsknep från början, Tiny låter ju onekligen gulligt och liten är den ju.

14/1 -08

Jag är oxå ägare till flera Tiny som det stod på krukan. Har bilder på den på min hemsida http://racingorkide.webb.se .

Och den doft underbart. Gör din det oxå Calypso?

14/1 -08

Jag har också sökt lite mer och Tiny Twinkle verkar, som Flora säger, vara ett vanligt namn vid försäljning. Till och med Marita Åkesson kallar den så på en gammal försäljningslista!

Tack för länken, Molle! Så fina bilder! Jo, de doftar svagt av vanilj, jättehärligt. Jag hade inte märkt doften eftersom min man håller på att måla, men när jag stack näsan närmre blommorna nu på morgonen kände jag det! Tack för inspirationen!

14/1 -08

Jag har varit i kontakt med Petnisse igen nu på morgonen. Han var på väg till jobbet på skatteverket och hann inte prata så länge, men han framhärdar bestämt i sitt påstående. Och nu citerar jag:
"Namnet Tiny Twinkle har förvisso en viss spridning, och anges där detta nämns vara en korsning mellan cheirophorum x ornithorhynchum. Men denna hybrid finns redan registrerad hos RHS sedan 1958 under namnet Twinkle. Samma korsning kan omöjligt ha två olika namn."
Jag hoppas verkligen att han har rätt, annars blir detta pinsamt även för mig.

14/1 -08

det är nog inte omöjligt att det kan vara ett försäljningsnamn. Det vore ju inte första gången isåfall
Tack så mycket, har en hobbie att fota alla blommor och på så sätt håller jag oxå reda på hur dom ser ut när blommorna är borta. Har ett litet register med ett nummer och bildens namn.

För att svara på frågor och skriva kommentarer, Logga In eller Bli Medlem Nu.

Annat av Calypso:   Frågor · Dagbok · Bilder · Önskningar · Butik