2/1: En lus igen

2/1 -08

I somras upptäckte jag att det satt små vita löss just där blombladen är infästa i skaftet. Jag plockade bort dem med en liten pincett.

I början av december hittade jag åter små vita löss på baksidan och i bladinfästningen på 2 av mina phalaenopsis. Jag gjorde lika som tidigare, plockade bort dem med en pincett och allt verkade frid och fröjd.

Idag, den 2 januari 2008, hittade jag åter ett styck lus på baksidan av ett blad och på en växt, som inte haft besök av ohyra tidigare.

Ser med spänning fram emot leveransen av projektblommorna. Ska bli kul att följa detta projekt. Det har varit lite lungt i projektdiskussionen ett tag men alla väntar väl på leveranserna och då kommer nog diskussionerna igång av bara farten.

För övtigt snöar det idag och har så gjort sedan nyårsaftonen. Vi har mellan 10 och 15 cm snö nu i Vimmerby.

Vi bor på Astrid Lindgrens födelsegata om man får säga så. Hennes föräldrars bondgård var min dagliga lekplats när jag växte upp. Sockerdricksträdet är nu tyngt av snö.

Tänk vad det var kul att skrämma ut ugglan som bodde där. Ett år hade hon 4 ungar som vi störde.

Nyckelord: löss

2/1 -08

Jag tycker det är väldigt spännande när historien blir levande. (Mina vänner har t ex ett 400-500-årigt träd på sin tomt. Själva tycker de mest att det är fult och anskrämligt, medan jag kan få lite rysningar av att känna på barken och veta att när det planterades var Sverige en stormakt och Skåne tillhörde fortfarande Danmark osv.. ) Som svensklärare och fembarnsmor kan jag tycka at det är jättehäftigt med den direktkontakten till en av Sveriges absolut största och mest inflytelserika författare! Känn dig lyckligt lottad, J-O!

För att svara på frågor och skriva kommentarer, Logga In eller Bli Medlem Nu.