23/9: En magisk dag

23/9 -07

I många kulturer ses de fyra vändpunkterna för året som magiska tider då dörrarna mellan olika världar står öppna. I dag välkomnar jag hösten, och njuter av den speciella skönhet som åldrandet i naturen bjuder på!
En skön och vacker höst på er alla!

Nyckelord: höstdagjämning

23/9 -07

Vacker skrivet!
Tack och detsamma på dig min vän Ki!!!

23/9 -07

Hösten är definitivt min årstid. Tack för de fina orden.Jag önskar dig detsamma Ki.
Anette

23/9 -07

Jag är inget höstfan, men det blir bättre när man beskriver det som du gör, Ki! Förresten var jag och lyssnade på din granne, Hannu Sarenström idag på villamässa i Växjö - intressant och underhållande!

23/9 -07

Du har alltid så bra ord till allt Säluttern. Hösten är min bästa tid. Alla sprakande färger, den klara luften, och svamp naturligtvis!

Kram på dej/Kristina!

23/9 -07

Jag håller med om att hösten är den absolut vackraste årstiderna med färgerna i naturen,mindra krav på allting,jag går ner i varv,livet blir väldigt mycket lugnare.
Monika

23/9 -07

Jag älskar verkligen september och början av oktober, sen tycker jag att det blir lite för mörkt!

23/9 -07

Jag älskar hösten med alla vackra färger och den friska luften + att det är ett steg närmare vintern som jag älskar ännu mer.

24/9 -07

Ja,
Under hösten är jag mest produktiv... I dag hade jag t.o.m. fått för mig att jag behövde vrida på klockan...
Hösten, med sina färger - som mognar steg i steg med oss själva… Man vet vad man förväntar sig av hösten, men blir alltid överraskad av alla häftiga svängningar… Där i uppmuntran och spänningen…
Hösten – de mognas tid…
När jag skriver detta tänker jag plötsligt: Va det något fel på mig, som barn, eftersom jag gillade just hösten ?… Usch! Det känns lite mysko…
Fast: på hösten började ju skolan, kamraterna..., föräldrarna fick mindre tid att lägga sig i vad man gjorde..., alla frukter som kunde stå på bordet och utflykten i berget för att plocka nypon, mynta och annat inför vintern… Visst är allt detta så härligt!!!
/L

24/9 -07

Jag har också alltid gillat hösten, även som barn. Bortsett för skolan förstås som alltid kom och drog ner stämningen. På hösten finns ett lugn och en fridfullhet som jag aldrig upplever andra årstider. En stillsam sorti, ett skönt vemod när naturen drar sig tillbaka för att vila och vänta. Och i stillheten finns rum för visioner och skapande.
Våren är pigg och glad men ansträngande.
Sommaren är ofta intensiv och stressig trots motsatta ambitioner.
Vintern är kall, trist och steril.
Hösten är inget av detta. Hösten är min årstid

24/9 -07

Lasse - vad du lyckades formulera det bra - PRECIS SÅ är det ju!!!!!

För att svara på frågor och skriva kommentarer, Logga In eller Bli Medlem Nu.

Annat av Säluttern:   Frågor · Dagbok · Bilder · Önskningar · ButikAnnonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.