7/9: Halvdöd Adiantum

7/9 -07

Ja, jag vet att det här är ett orchideforum, men när jag köpte en bulbos så fanns den lilla Adiantumen med i krukan som en liten fröplanta. Sen odlar jag den tillsammans med orkisarna, den får till och med orkisnäring.

I morse när jag skulle spraya orkisarna och Adiantumen såg jag att den så konstig ut. Bladen var som ihoptorkade och när jag lyfte på krukan så var den snustorr.
NEJ!
Min fina planta som jag odlat upp nästan från frö, döende! Jag rusade in i badrummet och fyllde upp handfatet med vatten och satte krukan däri att dra och sedan sprayade jag bladen.

Jag vet inte om den kommer klara sig, men jag hoppas det. Är det kört bara för att man glömmer att vattna en gång?

Jag som var så stolt över den, hur stor och fin den blivit och nu kanske den inte ens överlever.

Suck.

Nyckelord: Adiantum

9/9 -07

Tyvärr så är det ofta så med vissa ormbunkar...de klarar inte att vara utan vatten och en enda miss kan räcka, men jag hoppas den klarar sig. ge inte upp för även om dom synliga bladen vissnat så kan det fortfarande vara så att rotklumpen inte är död och då ser du snart nya små skott..

9/9 -07

Ja, jag ska vänta och se om den hämtar sig. Bladen som finns nu ser tyvärr helt döda ut, men kanske några av sporerna kan ta sig i alla fall, så att jag får en ny planta om den gamla dör.

För att svara på frågor och skriva kommentarer, Logga In eller Bli Medlem Nu.

Annat av Mia.P:   Frågor · Dagbok · Bilder · Önskningar · ButikAnnonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.