31/5: Nykomlingar och sköldlöss....

31/5 -07

Nu har jag fått tillökning i min orchidé-samling...
I tisdags så var jag och hämtade hos Plumeria en Maxillaria tenuifolia, Phalaenopsis celebensis x mariae, Angraecum germinianum + en kallväxande dendobium som bor på min inglasade ballkong. Kom på att jag hade en fin rot som har varit i ett av mina akvarium tidigare och monterade dendrobiumen på den med lite mossa, den storm trivs! Tycker redan att den har växt..om den nu kan växa på så kort tid, vissa rötter har blivit gröna och lite lite tjockare )
Sen har jag fått tre väldigt fina småttingar av Lasse: Oncidium Twinkle, Promenaea xanthina och Sigmatostalix radicans så det ska bli spännande att se hur de artar sig, planterade dem i mossa.
Ja det blev mycket planterade för jag hämtade även småttingar av Kristina; Cattleyionica Jamaica Red x Laelia Sincorana och Dendrobium bigibum x Dendrobium Infundibulum samt en liten bonus en Bulbuphyllum Longissimum. Och sist men inte minst ska jag gå och hämta en liten planta från Rikard en Dendrobium loddigesii...ja det blev en hel del...men det är ju så kul!

Lite tråkiga nyheter däremot är att min Dendrobium compactum (mini) som jag köpte från mötet på frälsningsarmén öppnade aldrig sin andra knopp helt, den ramlade av i min hand och ut kröp ett 1-2mm stort sköldlöss! Blää... Så det blev att badda och duscha, annars ser plantan ut att må toppen bra bladverket har växt så det är nog ingen fara men den får stå lite i karantän ett tag, tur att den inte behöver massor med ljus...

Nyckelord: sköldlöss, småttingar

För att svara på frågor och skriva kommentarer, Logga In eller Bli Medlem Nu.

Annat av Cecilia:   Frågor · Dagbok · Bilder · Önskningar · Butik