6/5: Trädgårdsmässa på Kalmar Slott 12-13 maj

6/5 -07

Några av KÖS medlemmar ordnar en miniutställning av sina egna orkidéer och medverkar dessutom med lottförsäljning o information.

Arne Kastberg föreläser på lördag em och på söndag f m berättar Björn om trädgårdsorkidéer.
Ja, det är alltså allas "vår" Björn här på OrkidéPrat och han kommer att finnas på plats under hela helgen!!!

Även om det är en hel del förberedelser, så ser jag naturligtvis jättemycket fram emot helgen och att träffa Björn! Skulle någon annan från OrkidéPrat också dyka upp, så blir det ännu roligare:-))
Välkomna till Kalmar!!

Nyckelord: föreningsnytt, KÖS

6/5 -07

Det ska bli mycket kul att komma ner till Kalmar och träffa KÖSare och andra OrkidéPratare!

7/5 -07

Åååh, vad gärna jag skulle ha velat komma, inte minst för chansen att få träffa flera OP:are! Men tyvärr vill min lille son att jag ska komma och titta på när han går i takt och skjuter ner flygplan i Halmstad. Hoppas det går fler tåg till Kalmar?! )

18/5 -07

Nu kan jag summera KÖS medverkan på Trädgårdsmässan och vi är mycket nöjda - trots det relativt låga antalet besökare.
Ett 30 tal egna plantor fick vi ihop till vår mini-utställning och den blev beundrad, samtidigt som vi fick flera förfrågningar om att få köpa en eller annan skönhet. "Men VAR säljer ni annars - såna här orkidéer kan man ju inte köpa i affärerna?" frågade en besviken man och jag försökte förklara att vi inte säljer, utan bara KÖPER:-)))

Lottförsäljningen gav ett bra tillskott till föreningens kassa och utdelade broschyrer har redan resulterat i ett par nya medlemmar.

Sen var det väldigt trevligt att få träffa Björn - roligt att du i ett antal timmar höll till vid vår monter och bl a hjälpte till med informationen!!
Tack också för din inspirerande föreläsning om Trädgårdsorkidéer, synd att inte fler tog tillfället i akt att lyssna. Vi fick också se ett antal fina foton av olika Pleione, Dactylorhiza och Cypripedium:

Visst blev jag sugen på att kanske plantera någon lättskött "nyckel" i en hörna av trädgården:-)))
Björn delade också ut trevliga dekaler om OrkidèPrat och jag vet att minst en av våra medlemmar redan har varit inne här och tittat runt.

För att svara på frågor och skriva kommentarer, Logga In eller Bli Medlem Nu.

Annat av Mia:   Frågor · Dagbok · Bilder · Önskningar · Butik