30/4: Vad har ni för solskydd?

30/4 -07

Södersolen börjar tära på mina cattleyor nu....såg just att en av dem fått brännskador och att blomskidan blivit brun. Dessutom har zyggen som växer så det knakar också fått lite brännskador, t o m ascocendorna är i riskzonen (fast dom har halvt om halvt flyttat ut på den inglasade balkongen, så det är mycket bättre nu).

Har ni några tips på snygga lösningar av solskydd? Vill helst inte använda persienn utan bygga eller sy mig något käckt.

Nyckelord: solskydd

30/4 -07

Det finns en del tunna vita tyger, IKEA rekommenderas, där man kan få tag i det för ca 3 kr metern om man har tur.
Jag har nåt mysko jag hittade hemma hos föräldrarna, det ser ut som vlieselin (hur det nu stavas, och för er som vet), och då det är liiiite för kort, och min persienn har havererat en bit ner i fönstret, så sitter det helt enkelt uppsmäckt med tejp.

30/4 -07

När Troll nämner vlieselin kommer jag att tänka på att det finns väldigt snygga pappersark som är nästan som tunt tyg, ibland med dekorativa växtdelar som mönster. Kolla specialaffärer som t.ex. Panduro eller hobbybutiker. Så brukar det finnas liknande "papperstyg" billigt på t.ex. Jysk, och fördelen med sånt är att man inte behöver kanta och fålla osv. Jag har satt "tallriksunderlägg", rektangulära av naturpinnar med lite mellanrum, nertill mellan rutorna i mitt söderfönster, det blev inte så dumt. Men nu har träden fått löv så jag kan börja ta upp persiennen och kanske ta bort de skydden oxå. I ett annat fönster brukar jag sätta en tunn mönstrad gardin mellan rutorna, men det visade sig att en phal sedan hade samma mönster på ett av bladen, så de hålmönstren var lite för stora!

30/4 -07

Jag kör med solkyddskräm från Nivea. Solskyddsfaktor 6 räcker nu på våren.

30/4 -07

Och Raybans till blomstren?

30/4 -07

Plötsligt ser jag men mystisk person med skepparkrans och pilotbrillor gå och noggrant smörja bladen på sina orkideer med solkräm...

30/4 -07

Jag har klistrat upp ett lager bakplåtspapper. Vi får se hur det går

30/4 -07

Troll--> Du anar inte hur nära du är sanningen.

30/4 -07

Något skrämmande, kanske?

För att svara på frågor och skriva kommentarer, Logga In eller Bli Medlem Nu.