23/2: Petab igen.

23/2 -07

Jaha, nu har jag syndat igen. Höll på med att damma när min granne och kompis kom rusande: "Skall vi åka till Petab idag, jag hinner nog inte till helgen." Så tog den damningen slut. Vi slapp att hamna i diket åtminstone i detta här snöeländet.

Inköp? Naturligtvis. Rhynchostylis gigantea (spot), Odontoglossum grande, Cattleya intermedia och Dendrobium friedericksianum.

Havregröt får nog bli räddningen här också...

Nyckelord: Petab, inköp

23/2 -07

Rätta takter Doris!
//Åsa

23/2 -07

Det är bra Doris,helt i min stil med vårt missbruk !Har Du en bild på gigantean(spot) så skulle jag bli lycklig?
Monika

23/2 -07

Så skönt med vänner som kommer och räddar en från dammandet! Och vilket alternativ, sen! Har du placerat ut de nya? Det är lite besvärligt ibland med nya plantor, tycker jag, de ska ju helst stå några veckor för sig själva, och det innebär att man ska ha en bra ljus plats som är tom...och såna platser brukar ju redan vara fyllda...hur gör ni med nyanlända plantor?

23/2 -07

Vad glad jag blir! Jag hade nog varit orolig för din psykiska hälsa om du inte släpt dammtrasan för att titta på orkidéer. Havregrynsgröt är gott! Har själv köpt orkidéeböcker för en skaplig summa så här blir det också gröt!

23/2 -07

Skönt att vi delar samma missbruk då vet ni ju alltid vad jag menar?! Det måste ju vara som Snödrottningen säger att det är bättre för den psykiska hälsan att köpa orkisar än att damma ?
Alla säger ju att man skall ha dom i karantän men det är jag kass på !Vet förstås att jag borde men..........
Monika

23/2 -07

Monika: Ska försöka fota den i morgon, det är bara en liten planta men naggande god! De andra är inte i blom så de får vänta med att komma till Orkidéprat. Karantän? Vad är det? De stackarna har ju blivit så hunsade nu så nu ska dom träffa sina nya polare i lugn och ro!

Säluttern: Finns ingen tom plats, möjligtvis i klädkammaren...Vad damningen beträffar blev det inte gjort förra helgen heller när Petab öppnade. Men dammet lär väl ligga kvar antar jag...

23/2 -07

Ååå, vad jag gillar er! Visste väl att orkidéinköp och omvårdnad gick före dammning. Yeah!
Såg konstiga phallar på kvantum häromdagenför 79:- men det var inte så många blommor på dem, så jag behärskade mig. I natt hittade jag en länk här på forumet och där jag såg peloriska phallar som såg ut som dem på kvantum. Ja, färg och mönster stämde inte men växtsättet.
här såg de ut.

23/2 -07

Det är underligt med peloriska orkisar:antingen älskar man dom eller tycker illa om dom ?!
Dom lämnar ingen helt oberörd i alla fall och jag älskar dom .
Monika

23/2 -07

Så klart det gör! orkedeinköp och omvårdnad av dom går före allt (nästan) . jag vill ha!

23/2 -07

Håller med er visst är det roligare att shopa orkideer än damma. Jag är med dålig på att hålla nyköpta plantor i karantän.

23/2 -07

Karantän? Lite spänning får man väl ha i livet? Nu när barnen är utflugna och katten för gammal för att välta ner blomkrukor, hur ska man då förhöja blodtrycket?

24/2 -07

Håller med! Men här händer alltid något med 4 ungar ifrån 4-16 år. En akvarietokig man och en katt på ca 1/2 år. Men fördelen med mannen är ju att han vet hur det är att vara beroende. Jag sa på skoj en dag att det är nog daxs att gå till en psykolog snart=)

24/2 -07

Okidoki,om jag förstått rätt så gäller följande:
Sluta grubbla mig grå om var de nya ska stå
att ordna till karantän ger en bara migrän
sluta damma och moppa
- ge sig hän: ut och shoppa!

Är det riktigt uppfattat?

24/2 -07

Säluttern, visst är det så!
grubblande ska man inte gå.
Njut av livet,
med blommor och katter
Det är oss givet
som tillvarons skatter!

24/2 -07

Bravo, alla diktare!

För att svara på frågor och skriva kommentarer, Logga In eller Bli Medlem Nu.