21/2: Löss... yack!

21/2 -07

Det kom ett besök ifrån Mars
de sakna båd' visum å pass
i skåpet de bo
tills jag sade NO
nu är de en grön mosad massa!
.
.

Varit snällt förskonad från sådan kryp tidigare... Någon gång ska väl vara första, men de kunde väl låtit bli mina fina knoppar på min Polystachya!!!
//Åsa

Nyckelord: ohyra, löss

21/2 -07

Såna är dom, finsmakarna. Nya skott och mjuka blomknoppar ska det vara. Men det är väl som vi människor, som också föredrar det mjuka, späda och lättuggade. Hellre sparrisskott än gamla vedträn.
Trevlig limerick! Var det bladlöss?

21/2 -07

Med grön vit burk ifrån Ica
gav jag äcklen en otrevlig fika
Jag for fram med min sprej
Fastän lössen skrej nej
Nu blir dom aldrig mera sig lika

21/2 -07

Hihi, bra replik Mattias...

Japp Lasse, bladlöss. Hade bara kommit till en av stänglarna på plantan, den andra som börjat slå ut hade fortfarande klarat sig som det såg ut då... Tyckte de såg lite äckliga ut krypen så de fick ett såpabad för att göra dem renare... Det gillade de visst inte utan de flyttade hem till Mars igen.
//Åsa

21/2 -07

Nu kommer tidigare djupt dolda talanger fram, för i krig och kärlek är allt tillåtet. Hoppas att marsianerna inte återkommer. Bra diktat, Åsa och Mattias.

21/2 -07

Bra Åsa, tillbaka med dom bara dit dom hör hemma.
Det har i alla fall funnits liv på Mars, således.

Måste bara testa jag också...

Jag blandade till i mitt kök
spansk peppar, en klyfta vit lök
sen gick jag till strid
dom fick ingen frid
dom dog i en frätande rök

21/2 -07

Fler talanger ... bra jobbat Lassse!

21/2 -07

21/2 -07

21/2 -07

Lössen gav ni ingen lösen
Uttryckt lycka ska man tycka
Skåpen andas fritt igen
Mosas ska de inte rosas
Otrygg är lusens rygg
Skåpen andas fritt igen

Hoppas detta inte stoppar
Ärrad planta från fler knoppar
Rotad lycka för alla kroppar

Hehe, kunde inte låta bli. Intressant hur inspiration kan flöda runt löss och botemedel

Lycka till
//Daniel

21/2 -07

Nu visar det sig att det finns oanade talanger här !

21/2 -07

Tänker inte ge mig in på att dikta, men ett tips till alla som vill ta död på odjur och objudna gäster. Min odlare John tipsade mig om det här. Han gillar inte att odlare använder gifter och håller sig så lång ifrån det som möjligt. Han blev mycket glad när jag gav honom tipset om att döda ohyra med kolsyreis och han provade med mycket gott resultat.

Det enda andra ohyremedel han använder är isopropyl alkohol 91% som han sprayar på ohyran och hela plantan. Han hade död på bomullslöss på 2 veckor med det och inga nya har återkommit på den plantan (en som tyvärr blev smittad av en annan spa gäst hos honom).

Jag köpte en liter flaska av det och kommer att använda det i fortsättningen om jag får ohyra. Det skadar inte plantan och avdunstar relativt fort. Det är sårsprit som här i USA säljs på stora flaskor på Wal Mart, men det finns säkert att köpa på apoteket i Sverige också.

21/2 -07

Var brukar man köpa kolsyreis, Mia?

21/2 -07

PS. Jag glömde tacka för de roliga dikterna. Gå på bara! Skräm lössen så dom bestämmer sig att prova lyckan någon annanstans!!!!

21/2 -07

kolsyreis hos AGA i älvsjö industriomräde eller ulvsunda i Bromma om man bor i stockholmen...
Thomas

21/2 -07

Man må känna sig trött och grinig, men när man kommer till Orkidéprat då far mungiporna upp över öronen och värmen sprider sig kropp och knopp! Här finns alltid nåt att bli glad över, något att skratta åt, och något nytt att lära. Vilka härliga poem som mötte idag då! En liten diktbok om ohyra, blir det ytterligare en "spinn-off" (i dubbel bemärkelse) från pratet?
Orkidé-prat borde registreras som anti-depressivt medel, både förebyggande och lindrande, (dock starkt beroendeframkallande). Heders till dagens diktar-kvartett!

22/2 -07

Lina: Jag vet inte riktigt var man köper kolsyreis. Hörde att det kunde finnas på Butteriks på drottninggatan i stockholm. Jimmy hade visst köpt därifrån till halloween tror jag.

22/2 -07

Lina: jag ska kolla på jobbet, vi brukar hämta kolsyreis någonstanns i Uppis när vi ska skicka prover till utlandet etc...
//Åsa

22/2 -07

Jag undrar om man inte kan köpa kolsyreis på apoteket,,,nästan säker på det.
Tina Palm

För att svara på frågor och skriva kommentarer, Logga In eller Bli Medlem Nu.

Annat av crystal:   Frågor · Dagbok · Bilder · Önskningar · Butik