19/2: Ögonblicklig förälskelse!

19/2 -07

Skulle hämta hem Lilla igår (min vovve har bott i nästan tre månader hos mamma och pappa p g a flytten och renoveringen) och åkte förbi Blomsterlandet - för att titta, så klart. Inget annat. Kanske köpa en krok för min ascocenda om de hade, men inga orkidéer. Absolut inte. Bara kanske.

Traskar lugnt in i Blomsterlandet och tvingar mig själv att titta på andra växter, men så är jag plötsligt vid orkidéerna ändå. Mitt ni bland alla phallar står den....ensam och helt bedårande! En frisk, kraftig planta som kröns av små rosa fjärilar som dansar i brisen så tvingar den mig att falla pladask. Helt oemotståndlig! Den behövde inte ens viska till mig!

Den var namngiven som cambria - så klart - men jag är ganska säker på att det är en Wilsonara Kolibri sånär som på en detalj. Enligt Rittenhaus skall Kolibri ha blommor på 4 cm, min har blommor som är ca 2...

Kan det fortfarande vara en Wilsonara Kolibri då? I övrigt verkar allt stämma exakt.

Nyckelord: Wilsonara Kolibri, förälskelse

19/2 -07

det kan det vara ttror du att det är en ung planta? då kan den ju växa till sig och få störe blomor.

19/2 -07

Konstigt att de kan he en sån dragningskraft, man tycker att man gå åt ett helt annat håll, men ändå hamnar man mitt bland dem....
Grattis!

19/2 -07

Alla vägar bär till orkidéerna..... (Rom kan slänga sig i väggen!)
//Åsa

19/2 -07

Kan bara instämma och det blir bara bättre o bättre för varje månad...........
Anette

19/2 -07

Vet inte...har googlat på nätet och på ett tyskt ställe stod det 'Obs, det finns även en mindre variant vid namn Oncidium Kolibri'...men jag vet inte...det är ett sånt mysterium för mig. På ett annat ställe, en amerikansk webbutik, tror jag, står det att den är 'småblommig'.

Jag tycker annars allt stämmer med Rittenhaus beskrivning, föutom längden på stänglarna (tror de skrev att de blev ca 100 cm) och blomstorleken. Mina stänglar är ca 40-50 cm och blommorna ca 2 cm istället för 4 cm. Kan det vara att det är en ung planta? Fungerar orkidéer så?

För att svara på frågor och skriva kommentarer, Logga In eller Bli Medlem Nu.Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.