27/6: Rödsyssla, live!

Rödsyssla. Från Xara.

27 jun

Jag kan pinsamt få vilda svenska växter, törs inte erkänna HUR få... kan iaf lite om fönsterbrädes- och skåpodlade orkidéer, åtminstone jämfört med de flesta som inte är medlemmar här . Nu har jag trots allt fått möta sååå många av våra egna orkidéer på sistone genom mitt engagemang i Floraväktarna: på bilden är det en rödsyssla som är väldigt ovanlig åtminstone hos oss i Sörmland. Jag tycker att mitt orkidéintresse hamnar på heeelt nya nivåer när jag får möta dem hemma-hos: fantastiskt!! Nu får corona mm ge sig: måste ju kunna ge mig ut och hälsa på alla andra vilda orkidéer in situ !

Nyckelord: Rödsyssla

28 jun

Va jättekul, den är inte så vanlig antar jag grattis
Själv har jag nattviol ganska nära till inpå knuten här, samt en till vild orkidé som jag inte kommer på namnet på just nu. Den sistnämnda "namnlösajustnu" har jag inte hittat i år på det stället där den brukade växa, man undrar ifall det varit vilda orkidé tjuvar infarten

28 jun

Oj oj vad vacker den var

28 jun

Låt mig citera Karl Linné, Far till Carl von Linné, till sin son när han var liten och tultade omkring i deras trädgård i Råshult: "Beskåda naturen och låt dig förundras"

28 jun

Ja vilken härlig upplevelse!
Mvh
Mikael

28 jun

obovata m. fl. : vad gör egentligen orkidétjuvar med orkidéerna de stjäl?? Kommer inte på ett enda användningsområde?
anitta: De var magiska, rödsysslorna vi hittade! Även rådjur verkar dock uppskatta dem, då några var avbetade.
bolebo: Bara att hålla med pappa Linné: förundran är ordet !
Mikael Gustafsson: Det var det !

29 jun

Ja du vet inte ? Men de var inte kvar där de brukade vara så var det bara

29 jun

Jag såg den för många år sedan på Gotska sandön, där den växte i tallskogen. Mycket vacker orkide', som jag då kallade Röd skogslilja (Cephalanthera rubra), som tyvärr inte finns här nere i skåne vad jag vet.

För att svara på frågor och skriva kommentarer, Logga In eller Bli Medlem Nu.

Annat av Xara:   Frågor · Dagbok · Bilder · Önskningar · Butik