15/1: Prosthechea vitellina

Prosthechea vitellina, 4cm. Från GöranÅ.

15 jan

+ 17 jan

En art som de bytts namn på många ggr., å när jag köpte den för 30 år sedan, så var de som Epidendrum vitellinum. Den sägs vara svalväxande från Mexico, Guatemala, El Salvador på 1600-2800 m.ö.h. Jag odlar den i GreenMix i växthus med 18 grader natt - >22 grader dagstemp. och RH >70%. Den vistades ute en månad i höstas.

Nyckelord: Prosthechea vitellina

15 jan

Fin planta och blomning! Starkt jobbat.
Mvh
Mikael

16 jan

Helfin. Måste du använda så stark fotoblixt?

16 jan

Har tagit ett nytt foto i dagens solljus, men kan bara konstatera, att ngn. fotograf kommer jag nog aldrig att bli. Tycker de e så svårt att få till skärpan på alla blommorna i bilden - kanske mitt synfel spelar in? Min förhoppning är att de framgår att de lyckades, att få fram en hyfsad blomning på denna trilskande planta.

16 jan

Den är svår att odla
Bra jobbat!

17 jan

Ja Edel , den är lite kinkig. Du har ju bott i Mexico å sett den in situ, förmodar jag. Växer den helt exponerat och hur är de med temp. där den växer??

18 jan

Strålande resultat

19 jan

Imponerande planta!

21 jan

Hej Göran Å
Jag har sett vitellina in situ mellan Veracruz och Oaxaca. Mycket fuktighet och vind hela tiden.
I Mexiko city är det svårt att odla den.

22 jan

Tack Edel för svaret! Där fick jag anledningen att den blommar med 12 stänglar nu......den har stått för torrt innan! Den står i GreenMix å den har hållits väl fuktig till blöt nu ett år. Så nu vet jag hur den ska skötas framgent .

För att svara på frågor och skriva kommentarer, Logga In eller Bli Medlem Nu.

Annat av GöranÅ:   Frågor · Dagbok · Bilder · Önskningar · Butik