7/1: Elsner orchideen har bommat igen

7 jan

Upptäckte en trist sak. Elsner orchideen i Tyskland har lagt ner sin verksamhet då ägarinnan gått i pension. Riktigt trist då Regina Elsner alltid levererade riktigt fina plantor. Dessutom kunde man importera från Bela Vista genom dem. Trist julklapp...

https://www.elsner-orchideen.de/

7 jan

Nej va tråkigt. Har handlat många ggr av Regina

7 jan

Det var alltid roligt att handla av Regina, i Dresden eller via nätet, tyvärr hann jag inte med något besök där innan pensioneringen, även om det var på G ett par gånger men vi for till andra odlare.

8 jan

Köpte några plantor av henne i december och fick då reda på att de va sista gången , eftersom allt jobb gjort att hon tyckte de va dax att stänga butiken å ta pension. De e en tuff bransch med mkt. konkurrens från nätet. Mycket tråkigt att höra, för Regina har alltid levererat sunda å bra plantor till bra priser . Man har ju sina favoriter att handla från, å hon var en av dem.

8 jan

Tråkigt men tyvärr är det ett tecken på vår föränderliga värld. Första gången jag var hos Elsner var 1975. Företaget drevs av Willy Elsner, Reginas far, Han var en mycket välkänd odlare med Phalaenopsis och Paphiopedilum som specialitet. Tyvärr dog han hastigt i rel unga år. Jag minns inte om Regina tog över direkt efter Willy eller om Reginas mamma drev firman ett tag. Under Reginas ledning utökades sortimentet högst väsentligt. Jag har besökt Elsners många gånger sedan 1975 men sedan min gode reskamrat dog i början på 1990 talet har det blivit sporadiska besök för att upphöra helt när jag började åka till Dresden utställningar,
Hon hade fina plantor och priserna var rimliga men ingalunda något lågprisvaruhus. Asendorfer orkideer som har köpt hennes inneliggande lager har en helt annan prisbild. Jag var hos honom för några år sedan och kommer inte att åka dit igen.

För att svara på frågor och skriva kommentarer, Logga In eller Bli Medlem Nu.

Annat av Merwic:   Frågor · Dagbok · Bilder · Önskningar · Butik