21/11: Lurad

Phrag. Sunset Glow - eller vad de nu är. Resultatet efter odlarmödan. Inte mkt. till en glödande solnedgång, hahahaha! Komposten nästa!!. Från GöranÅ.

21 nov

Att köpa orkidéer på internet är alltid en chansning, tycker jag. Dock finns de några företag som är mkt. seriösa som jag har förtroende för. Men att handla på Ebay är rena lotteriet. Jag har chansat några ggr. och spec. en var mkt. lyckad med en jättebra försäljare. Men den senaste var direkt katastrof. Det visades en bild som def. inte stämde med de jag fick. Plantan var liten å dåligt med rötter. Nåja, den planterades i GreenMix å den började växa till sig och även skjuta sidoskott. Nu har blomman slagit ut - de blev en jättebesvikelse de oxå!! Klagade hos säljaren, men fick ingen som helst förståelse. Det är en säljare som har goda omdömen på Ebay, men vad hjälper de. Jättetråkigt att bli lurad på detta viset!!

Nyckelord: Phragmipedium xxx.

21 nov

Jag har också fått nitlott på Ebay. Köpte en Cattleya Rex men när den äntligen blommande var det något hel annat. Jag har efter det köpt en ny Cattleya Rex på Ebay och hoppas nu att det ska vara rätt;-)

21 nov

Ebay är en chansning ibland får man vad man beställer ibland inte har klagat några gånger men aldrig fått gehör. Mitt bästa köp var en S pygmaea växte och blommade men dog knall och fall

21 nov

Jag har alltid varit skeptisk till Ebay men en del plantor finns kanske endast från säljare utanför EU och det blir för dyrt och framför allt krångligt med direktimport, så vad göra? Visst det det kan gå snett då också. När man kan besöka odlaren ifråga så ser man plantans kondition, däremot vet man inte med säkerhet o, det som står på etiketten är riktigt förrän den blommar. Med tiden lär man sig vilka man inte ska handla av.

21 nov

Lycka till nu Majkull med de nya försöket.
oled de e ju en fruktansvärt dålig stil, om de inte ens kan ge ett svar. De va ju tråkigt att inte pygmaea:n ville fortsätta glädja dej......märkligt ibland, att de ibland bara ger upp så där abrupt.
Ja du bolebo , håller med dig till fullo. Jag är oxå mkt. skeptisk, å tvekade länge att handla på Ebay. Kollar säljaren så mkt. de e möjligt, men vad hjälper de när säljaren trots många pos. omdömen luras och inte tar ngt. ansvar för sin vara. Säljare som är oärliga å bara vill tjäna pengar är tyvärr mkt. vanligt, å blir bara värre tycker jag. Att göra besök hos säljaren är ju bäst, men de är bara Hans Ch. som är rimligt nåbar. För min del är de för långt nu för tiden, att köra ned till tyskarna, tyvärr . Får se framgent om man testar Ebay ngn. mer gång.

21 nov

Jo pygmén var en jobbig upplevelse men den värsta var min ögonsten som jag köpte av bolebo, blev riktigt ledsen när den på några dagar tvärdog

21 nov

Ole: ja Odm crispumen du köpte var sällsynt fin så även jag sörjde den.
Göran Å: Tyvärr är tiden och hälsan emot oss nu för tiden. Även jag får nog sluta med mina utflykter till Tyskland och andra, med bil, nåbara platser. Suck.

För att svara på frågor och skriva kommentarer, Logga In eller Bli Medlem Nu.

Annat av GöranÅ:   Frågor · Dagbok · Bilder · Önskningar · Butik