8/5: Phal tetraspis

Phalaenopsis tetraspis. Från Xara.

8 maj

Bara en ynkans blomma på årets stängel. Har rest för lite, uppenbarligen.

Nyckelord: Phalaenopsis tetraspis

8 maj

Följer dig på FB och tycker alltid du är ute och reser, kan det finnas en annan förklaring ?
tetraspis är inte så lätt att tas med, du är kanske inte nöjd men helt missnöjd tycker jag inte du ska vara bara att kämpa på så kanske det blir fler nästa gång

8 maj

Kämpa på ska jag, för den egentliga anledningen till att jag inte är helt nöjd denna gång (förutom att jag förstås hade föredragit en kaskad av blommor ), är att den inte är så tetraspisig, alls. Mina brukar ju ha de där 'typiska' roliga teckningarna på... tepalerna (??), förutom läppen alltså. Är det helt slumpmässigt hur de uppstår hos tetraspis, månntro?

9 maj

Bättre med en än ingen!
Mvh
Mikael

10 maj

Xara: Strecken beror på temperatur i de flesta fall. Tror det är större chans att få dem om de har det varmare än vad vi har i vårt Sverige-klimat. Iaf vad jag läst mig till på olika forum och informationskällor på nätet.

Var glad i att den blommar och är fin! Hade en tetraspis C#1 som blev kinkig och inte alls tyckte om mig. Så satte den i sphagnum (fluffig och lätt fuktad) - det totalt hatade den. Slutade till slut med att den blev av med både blad och rötter och gick vidare till grönare ängar. Förstår än idag inte vad jag gjorde fel då jag har massor av andra arter och primärhybrider som blommar lite till & från och verkar trivas bra.

10 maj

Aha, temperaturen! Ja min står med de andra nopsisarna på en norr-fönsterbräda utan extra ljus: säkert inte optimalt. Annars brukar jag inte få streck på just denna, utan typ en till en-och-en halv helt färgad tepal: jättesnyggt!! Är förstås ändå mycket glad åt min enda lilla blomma ! Jag har för övrigt två C#1 och de står bara i sphagnum, men så blommar de inte heller även om de (ännu) lever. Tack för info!!

12 maj

Fin blomma

30 jun

Snygging. Jag får aldrig streck o den brukar tappa mycket knoppar tyvärr. Lite klurigare än många andra.

För att svara på frågor och skriva kommentarer, Logga In eller Bli Medlem Nu.

Annat av Xara:   Frågor · Dagbok · Bilder · Önskningar · Butik